کد خبر : 3810 تاریخ انتشار : 1399/8/27 2823
معافیت عوارض ساختمان برای ایجادکنندگان پاتوق کتاب در مشهد

به گزارش مهندسان شهر به نقل از شهرآرانیوز؛ 
سیدمحسن حسینی پویا در گفتگو با خبرنگار ما افزود: شورای شهر طرحی را به تصویب رساند که به موجب آن مدیریت شهری مشهد برای ترویج فرهنگ کتاب خوانی با ارائه مشوق‌ها در حوزه معافیت پرداخت عوارض برای صنوف و همچنین محافل کتاب خوانی، به شهروندان تسهیلات و تخفیف‌هایی ارائه می‌دهد.
وی با بیان اینکه این مصوبه در هیئت تطبیق فرمانداری مشهد به تأیید رسیده است افزود: این مصوبه در حقیقت کاری فرهنگی و نوآورانه است که با توجه به قانون برنامه ششم توسعه به تصویب رسید.


حمایت شورا از کتاب فروشی‌ها و پاتوق‌های کتاب

وی تأکید کرد: این مصوبه شورا و مدیریت شهری مشهد در کشور پیشرو است و مشهد اولین شهری است که چنین تسهیلاتی را برای کتاب فروشی ها، کتابخانه‌ها و پاتوق‌های کتاب با هدف افزایش سرانه مطالعه در نظر گرفته است.
این عضو شورای شهر با بیان اینکه معرفی کتاب‌های فاخر، معرفی محل کتابخانه ها، کتاب فروشی‌ها و پاتوق‌های کتاب و موضوع تبلیغات حوزه کتاب همه شامل اعمال تخفیفات شهرداری می‌شود افزود: شهروندان می‌توانند برای برخورداری از این امتیاز در بحث امکان اشتغال به کتاب فروشی و کتابخانه در کاربری‌های مسکونی و خدماتی اقدام کنند. در این مصوبه حتی به کافی شاپ‌ها و مکان‌های بازی کودکان هم اجازه داده شده است اگر استاندارد مشخصی از شغل خود را به کتاب اختصاص دهند، از معافیت‌های شهرداری برخوردار شوند.
حسینی پویا اظهار کرد: در تمامی این موارد علاوه بر رعایت استاندارد موجود، عنوان کتاب نیز باید در تابلوی تبلیغاتی شغل مد نظر لحاظ شود.


برای ارتقای کتاب خوانی در مشهد

وی گفت: از آنجا که مشهد پایتخت فرهنگی جهانی اسلام است امیدواریم با این کار معدل کتاب خوانی و کتاب فروشی در این شهر بالا برود. در حقیقت این مصوبه مشوقی برای ایجاد انواع کافه کتاب خواهد بود.
وی با بیان اینکه طرح مشوق‌های حوزه کتاب شورای شهر، اقدامی زیرساختی برای ترویج فرهنگ کتاب در مشهد است افزود: تشویق اقشار جامعه به ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان در مقوله کتاب، همچنان باید در اولویت مدیران و نهاد‌های مسئول فرهنگ باشد.

رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرارداد‌های شورای شهر با اشاره به قانون شهرداری‌ها گفت: در ماده ۵۵ این قانون و در تشریح وظایف شهرداری، تأسیس مؤسسات بهداشتی و تعاونی و فرهنگی مانند درمانگاه، بیمارستان، کتابخانه، کودکستان، باغ کودکان، کمک به این قبیل مؤسسات و مساعدت مالی منظور نشده است و با تأکید براینکه این اقدامات باید در حدود اعتبارات مصوبه انجام شود، به شهرداری اختیار داده شده است در این قبیل موارد با تصویب شورای شهر، اراضی و ابنیه متعلق به خود (با حفظ حق مالکیت) را به منظور استفاده در این موارد، در اختیار مؤسسات مزبور قرار دهد.

وی گفت: آمار‌ها نشان می‌دهد که تعداد کتاب خوان‌ها نسبت به دهه‌های قبل خیلی بیشتر شده است.
حسینی پویا بیان کرد: اگر کتاب جزو اولویت‌های اول مردم باشد، بازار آن هم راه می‌افتد. مشکلات حوزه نشر هم به این دلیل است که کتاب جزو اولویت‌های اول زندگی مردم نیست.

به گفته حسینی پویا، ماده ۶ قانون تأسیس و نحوه اداره کتابخانه‌های عمومی کشور شهرداری‌ها را مکلف کرده است همه ساله حداقل نیم درصد از درآمد‌های خود را به منظور اداره امور کتابخانه‌ها در اختیار انجمن‌های کتابخانه‌های عمومی شهر قرار دهند. از طرفی در ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه کشور، به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تکلیف شده است به منظور ارتقای کارکرد فرهنگی و هنری مساجد، ترتیبی اتخاذ کند که مساجد شهری از کانون‌های فرهنگی و هنری بر اساس بودجه سنواتی برخوردار شوند.

وی یادآور شد: مدیریت شهری مشهد در دوره پنجم تأکید فراوانی بر مقوله فرهنگ جامعه و حقوق شهروندی داشته و تصویب منشور حقوق و مسئولیت‌های شهرنشینی شهر مشهد در تیرماه سال گذشته نمود عینی این دغدغه بوده است؛ ضمن اینکه تلاش برای توسعه فرهنگ کتاب خوانی نیز در همین راستاست.

این مقام مسئول بیان کرد: هدف اساسی از تمرکز شورا بر این مقوله ارتقای فرهنگ کتاب و کتاب خوانی، حمایت از راه اندازی و گسترش پاتوق‌ها و رویداد‌های مرتبط با کتاب و کتاب خوانی و نیز حمایت از ناشران و مؤلفان و مراکز پخش کتاب و کتاب فروشان است.
وی گفت: شهرداری در این حوزه باید با جلب همکاری و همیاری نهاد‌ها و دستگاه‌های ذی ربط، برای عملیاتی کردن موضوعاتی که در قوانین مرتبط در کشور تصریح شده است، اقدام کند.
مهندسان شهر

شبکه های اجتماعی

نظرات شما

اخبار مرتبط