کد خبر : 5749 تاریخ انتشار : 1399/12/6 2581
برای روز مهندس

به گزارش مهندسان شهر:


محمدرضا اسلامی

🔷شايد بتوان گفت، سه جور #مهندس داریم.
✔️یکی آنهایی که به این حرفه بخاطر اسمِ مهندسی، یا امکان اشتغالِ بعد از فارغ التحصیلی، وارد شده اند. اینها علاقه خاصی به مهندسی ندارند، و بخاطر «جوّ» یا ملاحظات شغلی، وارد شده اند.

✔️گروه دوم، افرادی هستند که توانایی ذهنیِ نسبی، برای کارهای محاسباتی، دارند ولی برای ورود به عالم مهندسی، از امکان "آقاجون" شان برای شرکت در کلاس های ATS (در آمریکا) یا دبیرستانهای خوب (در ژاپن) یا کلاسهای کنکور و مدارس غیرانتفاعی صاحبنام (در ایران) بهره جسته اند.

✔️اما گروه سوم، افرادی هستند که واقعا از توانِ ذهنی فوق العاده برای کارهای محاسباتی، تحلیل و طراحی برخوردارند. ذهن های شارپ (به تعبیر انگلیسی) و حدّتِ نگاه* (به تعبیر عربی) را دارا هستند.
اینها مهندسین واقعی هستند. کسانی که عضلات ذهنشان، واقعا ورزیده تر از دیگران است (در کارهای محاسباتی/تحلیلی) و بدون دوپینگ (آقاجون) یا جَوّزدگی، «مهندس» هستند.

🔷درباره گروه اول و دوم، فعلا صحبتی نمی کنیم. اما روز مهندس، بهانه ای است که درباره «گروه سوم» قدری صحبت کنیم.

🔷مهندسین، به تعریفی که درباره گروه سوم شد، جزء نچسب ترین و گوشت تلخ ترین انسانهای جوامع هستند. البته آمار علمی و رنکینگ دانشگاهی مبتنی بر طبقه بندیِ گوشت تلخی، وجود ندارد. ولی طعم گسِ رفتارهای طبقه سوم، طوری است که چه در ویرجینیا تِک، چه در توکیو تِک، چه در تِک های جهان سوم (مثل آی. آی. تی هند [ایندیا تِک] یا شریف و... ) پس از چند دقیقه کوتاه گفتگو، در دهانت می نشیند.
یک تلخی بدمزه ای دارد حرف زدن با این جور مهندس ها.

بیشتر بخوانید: 

مهندسین مجری- مهندسین مجری ذیصلاح-قیمت برگه مجری حقیقی- برگه مجری حقوقی- مجری ذیصلاح-مجری ساختمان

🔷ذهن های قوی ای که عادت کرده اند به شکستنِ صورتِ مسایل به اجزا ، و سپس حل اجزای صورت مسئله. ذهن های عضلانی ای که پس از عادت کردن به ریاضَت (ریاضیات) قدرتِ بکار بستنِ «معادلات دیفرانسیل» را در مسایل مهندسی پیدا کرده اند.

ذهن هایی که قوی هستند، اما زیبا نیستند.

🔷سخت کلافه می شوى که یک مهندس یا محقق در حوزۀ اثرات موجِ انفجار بر سازه ها تحقیق می کند با پیچیده ترین معادلات دینامیک سازه ، ولی وقتی می خواهی راجع به موضوعات مبتلابِه روزِ دنیا در بحث انفجار از او بپرسی کاملا بی رغبت است . از انفجار، دینامیک موجِ انفجار را می فهمد ولی هیچ میلی به دنبال کردن عللِ انسانیِ انفجار ، تفکر عملیات انتحاری ، مسایل جاری دنیا و ... ندارد. یک مهندس دیگر می بینی عمری است در حوزۀ مهندسی زلزله کار می کند فارغ التحصیل ام آی تی ، هیچ رغبتی به مسایل فرهنگی-اجتماعیِ کیفیتِ پایینِ سازه ها در ایران ندارد. سازه، فقط سازه است و هیچ بحثی در این خصوص را غیر از محاسباتِ سازه بر نمی تابد.

مهندسان شهر

شبکه های اجتماعی

نظرات شما

اخبار مرتبط