ورود/ثبت نام(current)

هزینه ساخت ساختمان ۱۴۰۳

کد پست : 295 تاریخ انتشار : 1402/12/23 1472
هزینه ساخت ساختمان ۱۴۰۳

هزینه ساخت ساختمان

 

محاسبه‌ی هزینه ساخت ساختمان ۱۴۰۳

برای دقت بیشتر در تخمین هزینه ساخت، مشورت با متخصصان و کارشناسان مربوطه در زمینه ساخت و ساز توصیه می‌شود. آنها می‌توانند شرایط خاص پروژه شما را بررسی کرده و برآورد دقیق تری از هزینه ساخت ارائه دهند. همچنین شما می‌توانید از فرمول زیر برای محاسبه حدودی هزینه ساخت ساختمان در سال ۱۴۰۳ استفاده کنید:

هزینه ساخت = هزینه هر متر مربع ساخت x زیربنای مفید

 زیربنای مفید به معنای مساحت قابل استفاده برای طبقات و فضاهای دیگر در ساختمان است. در این فرمول، هزینه هر متر مربع ساخت و زیربنای مفید باید تعیین شود. هزینه هر متر مربع ساخت می‌تواند بر اساس شرایط محل ساختمان، نوع و کیفیت مصالح، متراژ و طراحی ساختمان تغییر کند.

 

بررسی هزینه ساخت آپارتمان درسال ۱۴۰۳

صنعت ساخت و ساز هر ساله سرمایه‌گذاران زیادی را به خود جذب می‌کند. با توجه به افزایش جمعیت و نیاز رو به افزایش مسکن، ساخت آپارتمان به عنوان یک نیاز اساسی بیشترین اهمیت را پیدا کرده است. با این حال، هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در سال ۱۴۰۳ زمان‌بر بوده و یکی از چالش‌های اصلی در حوزه ساختمان سازی، برآورد و پیش‌بینی هزینه ساخت است. قطعات آهنی به عنوان یکی از مصالح اساسی در ساختمان می‌تواند با توجه به نوسانات روز محور قیمت آهن آلات تاثیر مستقیمی روی هزینه ساخت را شامل شود.


تعرفه دولتی هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در سال ۱۴۰۳

براساس اطلاعات منتشر شده توسط سایت رسمی نظام مهندسی و دولت، هزینه ساخت بر اساس تعداد طبقات به شرح زیر است:

آپارتمان ۱ و ۲ طبقه

۶.۲۳۷.۰۰۰ تومان به ازای هر متر مربع

آپارتمان ۳ تا ۵ طبقه

۷.۱۷۰.۰۰۰ تومان به ازای هر متر مربع

آپارتمان ۶ و ۷ طبقه

۸.۲۱۵.۰۰۰ تومان به ازای هر متر مربع

آپارتمان ۸ تا ۱۰ طبقه

۹.۲۳۴.۰۰۰ تومان به ازای هر متر مربع

آپارتمان ۱۱ و ۱۲ طبقه

۹.۷۱۷.۰۰۰ تومان به ازای هر متر مربع

آپارتمان ۱۳ تا ۱۵ طبقه

۱۰.۷۱۷.۰۰۰ تومان به ازای هر متر مربع

آپارتمان ۱۶ طبقه به بالا

۱۱.۰۵۴.۰۰۰ تومان به ازای هر متر مربع


این اطلاعات منتشر شده می‌توانند به شما در برآورد هزینه ساخت آپارتمان در سال ۱۴۰۳ کمک کنند. با این حال، برای دقت بیشتر و برآورد دقیق‌تر هزینه ساخت، توصیه می‌شود با کارشناسان و متخصصان مربوطه در زمینه ساختمان سازی مشورت کنید. هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان که توسط دولت برای هر طبقه اعلام شده، بدون در نظر گرفتن قیمت زمین است. نکته مهم دیگری که باید در نظر بگیرید تعرفه برآورد شده با توجه به کل کشور است. به همین جهت قیمتی که توسط پیمانکاران اعلام می‌شود از قیمت اعلام شده توسط دولت پایین‌تر به نظر می‌رسد. این موضوع به خصوص در شهرهای بزرگ بیشتر خود را نشان می‌دهد.

 

چه چیزهایی روی هزینه ساخت آپارتمان در سال ۱۴۰۳ تاثیر دارد؟

با توجه به نوسانات قیمت و تورم موجود در کشور، بهتر است به جای در نظر گرفتن تعرفه اعلام شده، با عوامل تاثیر گذار بر روی هزینه ساخت هر متر مربع آشنا شوید تا بتوانید برآورد دقیق تری از هزینه ساخت را محاسبه کنیدبرای شناخت عوامل موثر  باید فرآیند ساخت و ساز ساختمان، ملک و مصالح ساختمانی را بررسی کنید؛ در ادامه به شرح مفصل هر یک از این عوامل خواهیم پرداخت:

  • موقعیت مکانی و قیمت زمین

اولین گام برای ساخت آپارتمان، خرید زمین است؛ زیرا قیمت آن می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر هزینه ساخت مسکن بگذارد. قیمت آن به واسطه عوامل مختلفی مانند محل و منطقه، طول بر زمین، تراکم، وجود تسهیلات شهری و خانه‌های نوساز اطراف، تعیین می‌شود. همچنین، منطقه و متراژ ساختمان نیز از عوامل تاثیرگذار بر قیمت زمین است

  • جواز ساخت (اطلاعات برای محاسبه آنلاین هزینه جواز ساخت سال ۱۴۰۳)

اخذ جواز یکی از مراحل طولانی‌تر در فرایند ساخت و ساز محسوب می‌شود و تاثیر قابل توجهی بر هزینه ساخت دارد. برای انجام این فرآیند، باید مدارکی از جمله سند مالکیت، کارت شناسایی مالک زمین و فیش پرداخت عوارض را به شهرداری منطقه مربوطه ارائه دهید تا بازرس آن‌ها را بررسی کند. سپس بازرس شهرداری به محل ساخت آپارتمان می‌رود و تعداد طبقات مجاز و جزئیات ضروری نقشه را بر اساس نظر خود مشخص می‌کند و به شما ابلاغ می‌شود. پس از آماده شدن نقشه توسط مهندس ناظر، باید آن را همراه با برگه تعهد محاسبات و تعهد کارفرما و سایر مدارک مربوط به شهرداری تحویل دهید تا بتوانید جواز ساخت را دریافت کنید

این جواز دارای مدت اعتبار دو سال و هزینه اخذ آن در هر سال با افزایش ۳۰ درصد نسبت به سال قبل همراه است. در نظر بگیرید که به دلیل طولانی بودن فرآیند اخذ مجوز، آغاز آن را در فصل‌های سرد سال که امکان ساخت و ساز معمولا کمتر اتفاق می‌افتد، انجام دهید تا با شروع فصل‌های گرم بتوانید مراحل اجرایی پروژه را آغاز کنید. در برآورد هزینه ساخت نیز باید هزینه‌های زیر را هم در نظر بگیرید:

  • هزینه فیش عوارض نوسازی شهرداری
  • هزینه نظام مهندسی
  • هزینه بیمه تامین اجتماعی
  • هزینه قطار شهری، آتش‌نشانی، آموزش و پرورش

هزینه جواز ساخت در مناطق مختلف شهر یکسان نیست و به طور معمول در مناطق مرغوب‌تر هزینه بیشتری برای اخذ جواز ساخت وجود دارد. از سوی دیگر، در مناطق بافت فرسوده، هزینه جواز ساخت با تخفیفی همراه است.

  • مصالح ساختمانی

در ایران، سبک‌های ساختمان‌سازی متداول شامل استفاده از آجر و آهن، آجر و چوب، بلوک سیمانی و اسکلت چوبی است. هزینه خرید مصالح تقریباً ۷۰٪ از هزینه کل ساخت ساختمان را تشکیل می‌دهد، بنابراین برآورد دقیق هزینه ساخت نیازمند محاسبه جزئیات کامل است. با توجه به نوسانات قیمت تیر آهن و مصالح دیگر، برآورد هزینه ساخت مسکن در این سال چالش‌برانگیز خواهد بود.

  • نوع اسکلت سازه بتنی یا فلزی

ساختار بندی در واقع پایه و اساس ساختمان است و تعیین کننده نوع مصالح استفاده شده در ساخت ساختمان را شامل می‌شود. در حال حاضر، به طور کلی دو نوع ساختار بندی فلزی و بتنی بیشترین استفاده را دارند. اما در گذشته، ساختمان‌هایی با ساختار چوبی و خشتی نیز رایج بودنددر کشور ما، ساختار بندی بتنی از لحاظ اقتصادی به‌صرفه‌تر از سایر روش‌ها است. برای محاسبه هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان، باید در نظر بگیرید که قیمت ساخت هر متر مربع ساختمان با ساختار بتنی بین ۱.۸۰۰ تا ۲.۳۰۰ میلیون تومان و قیمت ساخت هر متر مربع ساختمان با ساختار فلزی نیز از ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان تخمین زده می‌شود.

  • تعداد طبقات و واحد‌های ساختمان

تعداد طبقات یکی دیگر از عوامل مهم در تعیین قیمت هر متر مربع ساختمان در سال ۱۴۰۳ است. هر چه تعداد طبقات ساختمان بیشتر باشد، هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان نیز افزایش خواهد یافت. این نکته به دلیل این است که با افزایش تعداد طبقات، نیاز به امکانات بیشتری مانند پمپ آب قوی، آسانسورهای خاص، روشنایی خاص، تهویه و غیره افزایش می‌یابد. همچنین، در ساختمان‌های بلند، هزینه‌های اضافی دیگری نیز وجود دارد. این شامل هزینه‌های افزایش مصالح و نیروی کار برای ساخت در ارتفاع، هزینه‌های ایمنی و ملزومات ایمنی می‌شود.

  •  نیروی کار

دستمزد کارگران یکی از عوامل اساسی و مهم در تعیین هزینه ساخت و ساز است؛ زیرا بیشتر مراحل ساخت آپارتمان نیازمند نیروی کار ماهر و باتجربه و هزینه‌های مربوط به دستمزد کارگران تاثیر زیادی بر روی هزینه نهایی ساختمان دارد. هر چه کارفرما از نیروی کار بیشتر و با تجربه‌تر استفاده کند، باید مبلغ بیشتری را به عنوان دستمزد پرداخت کند. به طور میانگین، هزینه دستمزد کارگران حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد از کل هزینه هر مترمربع ساختمان را تشکیل می‌دهد. این درصد ممکن است بر اساس شرایط و عوامل مختلف تغییر کند.

  • نمای آپارتمان

نمای ساختمان به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم می‌شود. قیمت ساخت هر متر مربع ساختمان بستگی به نوع نمایی که انتخاب شده، متفاوت خواهد بود. در واقع، هزینه نما بستگی به این دارد که آیا شما تمایل دارید نمای ساده داشته باشید یا نمای مدرن و باشکوهبرخی از افراد علاقه‌مند به نمای چوبی و به دنبال اجرای نمای روسی ساختمان خود هستند که در این صورت باید هزینه‌های مربوط به چوب روسی را نیز مدنظر قرار دهند. هزینه اجرای مراحل نازک‌کاری و سفت‌کاری در سازه بتنی و سازه فلزی تفاوت چندانی ندارد، اما هزینه اجرای هر مترمربع سقف و ستون فلزی بیشتر است.

  • هزینه‌های جانبی و پیش بینی نشده

بسیاری از عوامل دیگر هم می‌توانند بر هزینه نهایی ساخت آپارتمان در سال تاثیرگذار بگذارند. به عنوان مثال، هزینه‌های گودبرداری، تخریب، حمل و نقل مصالح، هزینه‌های مربوط به پیمانکاران و زیرپیمانکاران، مالیات‌ها و عوارض، هزینه‌های مربوط به پروانه‌ها و مجوزها، بیمه و مسئولیت مدنی، هزینه‌های انرژی و آب، وجود مشکلات ناشی از نواقص و تغییرات طرح معماری و ساختاری، و تغییرات قیمت مواد و مصالح ساختمانی و تجهیزات. با توجه به شرایط تورمی و نوسانات بازار، احتمال افزایش هزینه‌ها بسیار زیاد است. افزایش قیمت دلار می‌تواند به افزایش هزینه‌های مربوط به مصالح و تجهیزات وارداتی منجر شود. بنابراین، مناسب است در برآورد هزینه‌ها، یک درصدی از کل هزینه را برای هزینه‌های پیش‌بینی نشده در نظر بگیرید. این اقدام به محافظه‌کاری در برابر تغییرات قیمت و عوامل غیرقابل پیش‌بینی کمک می‌کند.

 

نکته: توجه داشته باشید که هزینه جواز ساخت در مناطق مختلف شهر یکسان نیست. به طور معمول در مناطق مرغوب تر باید هزینه بیشتری بابت جواز ساخت بپردازید. در مقابل هزینه جواز ساخت در مناطق بافت فرسوده دارای تخفیف می‌باشد.


جدول عوانل تاثیرگذار بر هزینه ساخت آپارتمان در سال ۱۴۰۳

عوامل تاثیر گذار بر هزینه ساخت آپارتمان در سال ۱۴۰۳

توضیحات

موقیعیت مکانی و قیمت زمین

قیمت زمین براساس موقعیت، ابعاد، تراکم و ویژگی‌های اطراف تعیین می‌شود که می‌تواند هزینه‌های ساخت را تاثیر بدهد.

جواز ساخت

اخذ جواز ساخت نیاز به پرداخت هزینه‌هایی مانند عوارض، هزینه‌های نظام مهندسی و دیگر مدارک و مجوزها دارد که می‌تواند هزینه‌های ساخت را افزایش دهد.

مصالح ساختمانی

قیمت و توزیع مصالح ساختمانی از جمله آهن، بتن، آجر و سایر مواد در بازار می‌تواند هزینه‌های ساخت را متأثر کند.

نوع اسکلت سازه

استفاده از اسکلت بتنی یا فلزی می‌تواند تاثیر بزرگی بر هزینه‌های ساخت داشته باشد.

تعداد طبقات و واحدهای ساختمان

هرچه تعداد طبقات و واحدهای ساختمان بیشتر باشد، هزینه‌های ساخت نیز افزایش خواهد یافت.

نیروی کار

انتخاب نوع نمایی که شامل مواد و متداولیت در ساختار خود باشد، می‌تواند هزینه‌های ساخت را تغییر دهد.

هزینه‌های جانبی و پیش نشده

هزینه‌های جانبی و پیش بینی نشده مانند گودبرداری، حمل و نقل، مالیات‌ها و غیره می‌تواند هزینه‌های ساخت را تغییر دهد.

قیمت‌های نامنظم و نوسانات بازار

تغییرات در قیمت‌های مصالح و مواد ساختمانی و سایر عوامل نامنظم می‌تواند هزینه‌های ساخت را تحت تاثیر قرار دهد.

هزینه جواز ساخت در مناطق مختلف

هزینه جواز ساخت در مناطق مختلف شهر یکسان نیست و در مناطق مرغوب‌تر معمولاً بیشتر است. در نظر بگیرید که هزینه جواز ساخت در مناطق بافت فرسوده تخفیف دارد

هزینه‌های پیش بینی نشده

به عنوان مثال هزینه‌های احتمالی مربوط به تغییرات قیمت‌ها و شرایط غیرقابل پیش بینی مانند نوسانات ارز و .... را در نظر بگیرید


راه‌های کم کردن هزینه ساخت آپارتمان ۱۴۰۳

بعد از آشنایی با عوامل موثر بر هزینه ساخت آپارتمان و میزان تأثیر آنها، می‌توان از راهکارهایی برای کاهش قیمت ساخت استفاده کرد که برخی از آنها عبارتند از:

  • سپردن کار به یک شرکت یا فرد با تجربه

اگر در نظر دارید یک آپارتمان بسازید و تجربه‌ای در زمینه ساختمان‌سازی ندارید، بهتر است که کار ساخت آپارتمان را به یک پیمانکار یا شرکت ساختمانی با تجربه واگذار کنید و از آنها بخواهید با توجه به نیازهای شما، آپارتمان را بسازند. این اقدام علاوه بر کاهش هزینه‌های ساخت، باعث افزایش سرعت ساخت آپارتمان نیز خواهد شد.

  • انتخاب سازه و سقف مناسب

استفاده از ساختمان اسکلت بتنی به جای ساختمان اسکلت فلزی، می‌تواند در هزینه ساخت تا حدود ۲۰-۳۰ درصد صرفه‌جویی کند

  • خرید ارزان تر مصالح

با توجه به اینکه مصالح ساختمانی بخش قابل توجهی از هزینه ساخت ساختمان را تشکیل می‌دهند، خرید مصالح با قیمت کمتر می‌تواند منجر به کاهش قیمت هر متر مربع ساختمان شود. برای خرید مصالح با قیمت ارزانتر، دو راهکار وجود دارد.

۱- می‌توانید مستقیماً از کارخانه تولیدکننده مصالح خرید کنید. با این روش، امکان خرید در حجم‌های خاص و همچنین کاهش هزینه‌های حمل و نقل وجود دارد. با این حال، باید توجه داشت که در برخی موارد این روش مقرون به صرفه نیست.

۲- خرید از شرکت‌های واسطه معتبر. پیوان یکی از این شرکت‌های معتبر بیش از چهار دهه در زمینه آهن آلات فعالیت داشته است. این شرکت با برقراری شراکت‌های راهبردی با تولیدکنندگان معتبر مصالح در کشور، توانایی ارائه بهتر قیمت‌ها را دارد.

می‌توانید به صورت مستقیم از کارخانه تولیدکننده خرید کنید، اما خرید از شرکت‌های واسطه معتبر یک گزینه مناسب و راحت محسوب می‌شود.

  • استفاده از فناوری‌های نوین ساخت

جوش فورجینگ و کوپلینگ میلگرد می‌تواند منجر به کاهش مصرف مصالح ساختمانی و در نتیجه کاهش هزینه ساخت مسکن شود. همچنین، استفاده از روش‌های جدید مانند وال پست نه تنها هزینه ساخت را کاهش می‌دهد، بلکه باعث افزایش استحکام ساختمان نیز است. این روش‌های جدید، به علاوه از نظر اصولی تر بودن، از استحکام بیشتری نیز برخوردار هستند.

مهندسان شهر

شبکه های اجتماعی

نظرات شما

نظرات ثبت شده

سلام