ورود/ثبت نام(current)

شما از هوشمند سازی ساختمان چه می دانید

کد پست : 75 تاریخ انتشار : 1400/3/26 1319
شما از هوشمند سازی ساختمان چه می دانید

شما از هوشمند سازی ساختمان چه می دانید امروز درباره خانه های هوشمند مطالبی مفید و کوتاه برایتان آماده کرده ایم

هوشمند سازی ساختمان ی Building management systemویا مدیریت هوشمند ساختمان؛ نرم افزار ها و سخت افزار هایی است که برای کنترل یکپارچه قسمت‌های مهم در ساختمان نصب می‌شوند. وظیفه این سیستم، به بیان ساده‌ این است که این سیستم بر کلیه فعالیت‌ها اعم از باز و بسته شدن درها، ورود و خروج افراد، سیستم‌های روشنایی، سیستم‌های تهویه مطبوع پنجره و پرده اتاق‌ها و سیستم صوتی و تصویری و غیره نظارت دارد.

اهداف و مزایای هوشمند سازی ساختمان:

 

  1. فراهم کردن نور دما و رطوبت مطلوب با مدیریت بهینه
  2. شناسایی تجهیزات معیوب و یا پر مصرف
  3. کنترل نمودن مصرق انرژ ی تجهیزات
  4. کنترل هوشمند روشنایی ها و سیستم سرمایش و گرمایش و تهویه مطبوع با توجه به حضور افراد
  5. افزایش ایمنی ساختمان با سیستم های اعلام و اطفای حریق
  6. استفاده از دوربین های مدار بسته و سیستم های دزدگیر جهت پایش دقیق فضاهای مهم ساختمان
  7. قطع خودکار آب برق و گاز ساختمان در هنگام خسارت ثانوی

 

حال میپردازیم به روش های هوشمند سازی ساختمان :

در مجموع ما 3 روش هوشمند سازی داریم که به شرح ذیل می باشد :

* استفاده از سیم کشی (BUS) مجزا برای نقل و انتقال اطلاعات: در این سیستم ها اطلاعات بسته به استاندارد استفاده شده بر روی ۱ ، ۲ یا ۴ زوج سیم منتقل میشود و این سیم های حامل اطلاعات کاملا از سیم های منتقل کننده جریان اصلی برق ایزوله می باشند.

* استفاده از سیم های برق به عنوان بستری برای نقل و انتقال اطلاعات: در این روش اطلاعات بدون نیاز به کابل کشی مجزا بر روی سیم های برق موجود منتقل می گردند . در این سیستم در هر نقطه کنترلی ، ماژولهایی نصب میشود که اطلاعات آمده از طرف مرکز کنترل را دریافت و به آن واکنش نشان داده و دستگاه متصل را خاموش یا روشن می نماید .

* استفاده از سیستم های بی سیم برای نقل و انتقال اطلاعات:  روش دیگری که این روزها بسیار مورد توجه واقع شده استفاده از سیگنالهای بی سیم (Wireless) به عنوان بستر ارتباطی سیستم هوشمند می باشد . در این روش فرمان ها از طریق سیگنالهای وایرلس ارسال و دریافت می گردند . در این روش علاوه بر سرعت بالای انتقال اطلاعات ، نیاز به تغییر در سیم کشی ساختمان وجود ندارد و به همین خاطر به راحتی در خانه هایی که امکان تغییر در سیستم سیم کشی ساختمان وجود ندارد به راحتی قابل اجرا می باشد.

تفاوت خانه‌ هوشمند با خانه‌های سنتی و معمولی در چیست؟

در واقع خانه هوشمند تمام مزایای یک خانه معمولی را دارد. به این ترتیب که شما می‌توانید از سیستم‌های گرمایشی بهره ببرید و یا روشنایی خانه را تنظیم کنید و اما با این تفاوت که در خانه هوشمند این رفتارها  به‌ راحتی صورت می‌گیرند. مثلا دیگر نیازی نیست که برای روشن کردن چراغ اتاق به سمت کلید آن بروید، کافی‌ست گوشی هوشمندتان را آورده و از آن برای روشن کردن چراغ استفاده کنید. یا اینکه تصورش را بکنید که خسته از سر کار می‌آید و می‌خواهید یک دوش آب گرم بگیرید تا خستگی از تن‌تان خارج شود. در خانه‌های هوشمند کافی‌ست از همان محل کار اسمارت فون خودتان را از جیب درآورید و دمای آب را تنظیم کنید تا زمانی که به خانه رسیدید، همه چیز برای یک دوش آب گرم آماده باشد.

بنابراین می‌توان مهم‌ترین مزایای خانه هوشمند را صرفه‌جویی در وقت و همچنین راحتی به مراتب بیشتر نسبت به خانه‌های معمولی عنوان کرد. علاوه بر این‌ها می‌توان افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف انرژی را نیز از جمله مزایای خانه‌های هوشمند دانست. چرا که شما می‌توانید مثلا کنترل لوازم گرمایشی و سرمایشی را به ترموستات Nest بسپارید تا برفرض مثال دمای خانه متناسب با بدن شما تنظیم شود و یا اینکه زمانی که در خانه نیستید دما تغییر کند و هزینه مصرفی شما کاهش یابد.

 

 

 

 

 

نتیجه‌گیری

همان طور که در مطالب بالا خوانده شد خانه هوشمند با خانه معمولی تفاوت بسیاری دارد و به دلیل وجود همین تفاوت‌هاست که مردم بیشتر به اماکن هوشمند تمایل پیدا کرده‌اند و به سراغ خانه‌های هوشمند می‌روند البته خب وجود همین تفاوت ها مبرهن است که هزینه های بالاتری دارد نسبت به خانه های معمولی و باید پرداخت بالاتری داشته باشید ولی خب از مزایای بهتری هم برخوردار میشوید.
با توجه به تفاوت‌هایی که بین خانه هوشمند و خانه معمولی گفته شد، شما تمایل دارید در کدام یک از خانه‌ها زندگی کنید؟؟

 

 

مهندسان شهر

برچسب ها

شبکه های اجتماعی

نظرات شما