ورود/ثبت نام(current)

مراحل ساخت خانه

کد پست : 45 تاریخ انتشار : 1400/1/25 2329
مراحل ساخت خانه

مراحل ساخت خانه (صفر تا صد)

امروز میخواهیم با مراحل ساخت خانه از صفر تا صد اشنا شویم

مراحل ساخت خانه عبارت اند از:

1/خرید زمین                                                2/گرفتن مجوز ها

3/بستن قرارداد با پیمانکار                                 4/گودبرداری

5/اجرای بتن مگر                                          6/آرماتور بندی

7/قالب بندی                                                 8/بتن ریزی

9/اجرای اسکلت                                           10/اجرای سقف

11/دیوار چینی                                             12/اجرای تاسیسات

13/گچ و خاک                                      14/نصب چهارچوب و پنجره ها

15/کفسازی                                                16/گچ کاری

17/اجرای نما                                              18/دکوراسیون داخلی

حال میخواهیم راجب تک تک این مراحل توضیحاتی خدمتتان ارائه دهیم

خرید زمین:اولین مرحله خرید زمین است که ساده ترین کار است البته باید حتما از شهرداری استعلام بگیرید تا مطمئن شوید که زمین اماده ساخت و ساز است

در هنگام خرید دقت کنید و تحقیقات کاملی را جهت اینکه بدانید سند ملک یا زمینی که قصد خرید آن را دارید در گرو بانک نباشد، برای رفع بازدداشت شخصی ارائه نشده باشد و بتوان با سند آن تمام مجوزهای لازم برای ساخت را اخذ کرد، انجام دهید.

زمین یا خانه‌های به اصطلاح دوبر بهترین زمین‌ها برای ساخت خانه هستند زیرا پنجره‌های زیادی را می‌توان در این زمین‌ها به کار برد و در نتیجه نور زیادی به داخل خانه می‌آید. خانه یا زمین‌هایی که در مناقصه بانک هستند یا در مرحله انحصار وراثت هستند نیز از قیمت‌های خوبی برخوردارند که می‌توانید برای خرید آنها پیش‌قدم شوید.

گرفتن مجوزها:پس از خرید زمین باید برای ساختن یک ساختمان مجوزهای لازم را گرفـت برای مثال اخذ پروانه و...

مراحل اخد مجوز ساختمانی از ابتدا شامل تشکیل پرونده، بازدید، دستور نقشه، طراحی نقشه معماری، پرداخت عوارض، تهیه مدارک پیش نویس و چاپ پروانه یا مجوز ساخت می‌شود.

بستن قرارداد با پیمانکار:بعد از گرفتن مجوز ها معمولا گروه مهندسین ناظر تعدادی پیمانکار را به مالک معرفی میکنند البته خود مالک اگر پیمانکاری را میشناسد میتواند با همان شخص هم قرارداد ببندد

قراردا ها شامل:

1/قرارداد مقاطعه کاری پی کنی و گود برداری

2/قرارداد مقاطعه کاری اجرای اسکلت بتنی

3/قرارداد مقاطعه کاری اجرای سقف

گودبرداری:اولین مرحله عملی در ساخت و ساز گود برداری است که کار بسیار حساس و مهمی است که باید با رعایت دقیق نکات لازم انجام شود تا به کسی آسیب نرسد.گود برداری در ساختمان هایی که پارکینگ یا طبقه منفی ندارد معمولا تا  یک متر زیر زمین انجان میشود ولی برای ساختن ساختمان هایی با طبقات منفی و یا برج ها معمولا تا رسیدن به خاک بکر ادامه دارد

اجرای بتن مگر:بعد از خاکبرداری و قبل از اجرای فونداسیون، بتن مگر اجرا می‌گردد. این بتن با نام‌های متفاوت مانند: بتن نظافتی، کم سیمان (سبک) و لاغر یاد می‌شود. بتن مگر با ضخامت ۱۰ الی ۱۵ سانتی‌متر و عیار سیمان ۱۵۰ کیلوگرم جهت آماده سازی بستر خاک برای پی ریزی، جلوگیری از خوردگی آرماتورها و … انجام می‌شود.

آرماتوربندی:آرماتوربندی برای همه خانه‌ها چه با اسکلت بتنی، چه با اسکلت فلزی انجام می‌شود. در آرماتوربندی با استفاده از میلگرد تمام سطح بنا شبکه بندی می‌شود. این شبکه از میلگردها با استفاده از جوشکاری یا سیم آرماتوربندی به هم متصل می‌شوند. محکم بودن اتصالات بسیار مهم است زیرا در هنگام وارد آمدن فشارهای کششی (زلزله) این اتصالات هستند که تمام نیرو را تحمل می‌کنند.

قالب بندی:در این مرحله همانطور که از اسمش پیداست باید از قالب استفاده شود. معمولا از قالب چوبی استفاده میکنند ولی قالب های دیگری به جز چوبی هم وجود دارند.

پیش از قالب بندی به چرب کردن قالب‌ها می‌پردازند تا قالب‌ها در مرحله بعد به بتن نچسبند. میزان و چگونگی چرب کردن قالب‌ها بسیار مهم است و این کار باید به روش اصولی و صحیح انجام شود تا نتیجه مطلوب حاصل گردد.

بتن‌ریزی:پس از قالب‌بندی به بتن‌ریزی یکی دیگر از مراحل اجرای سازه است؛ می‌پردازیم. در بتن‌ریزی دقت کافی باید صورت گیرد تا این کار به نحو احسنت انجام شود. پس از بتن‌ریزی وقتی بتن‌ها شکل گرفتند قالب‌ها جدا می‌شوند و برای اجرای اسکلت آماده می‌شوند.

اجرای اسکلت:در ادامه مراحل ساخت خانه برای ساخت اسکلت معمولا از انواع اسکلت فلزی یا بتنی استفاده می‌شود که هر دو روش قابل اطمینان هستند ولی چون اسکلت فلزی کمی هزینه بیشتری دارد بنابراین کارفرمایان به اجرای اسکلت بتنی تمایل بیشتری دارند. در اجرای اسکلت ابتدا ستون‌ها ساخته می‌شوند و الویت با ساخت ستون‌هایی است که بیشترین بار را تحمل می‌کنند که ستون‌های وسط مربع هستند سپس ستون‌های کناری و بعد از آن به ساخت ستون‌های گوشه اقدام می‌شود. پس از ساخت ستون‌ها، راه‌پله ساخته می‌شود و سپس طبقات ساخته می‌شوند.

اجرای سقف:پس از اجرای اسکلت ساختمان میرسیم به مرحله اجرای سقف از تیرچه‌ها مربع‌ها را به قطعات کوچکتر تقسیم می‌کنند و در نهایت این قطعات کوچک را به وسیله آجر پر می‌کنند

دیوار چینی:بعد از اجرای سقف نوبت به دیوار چینی میرسد که معمولا توسط اجر و سیمان صورت میگیرد

اجرای تاسیسات:در این مرحله لوله کشی اب و گاز و برق انجام میشود البته در بعضی مواقع در صورت لزوم لوله اتشنشانی هم تعبیه میشود

گچ‌‌و‌خاک :قبل از گچ کاری انجام شده که درواقع روی تاسیسات را میپوشاند.

نصب چارچوب درها و پنجره‌ها:پس از گچ‌و‌خاک چارچوب درها و قاب پنجره‌ها نصب می‌شود. ناگفته نماند که طبق مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان پنجره‌ها حتما باید دوجداره باشند تا پایان‌کار صادر شود

کفسازی:کفسازی به اجرای پوشش کف خانه گفته می‌شود که می‌تواند از جنس سرامیک، سنگ، کاشی یا چوب باشد.

گچ‌کاری:پس از کفسازی، گچ‌کاری اجرا می‌شود و دیوارها و سقف تمام اتاق‌ها به جز قسمت‌هایی که کاشی شده‌اند با گچ پوشانده می‌شود.

اجرای نما:در حین گچ‌کاری یا پس و پیش از آن می‌توان به اجرای نما اقدام کرد. نما می‌تواند از جنس سنگ، فلز، آجر، شیشه و سیمان باشد.

دکوراسیون داخلی و اجرای فضای سبز:پس از اتمام نازک‌کاری به اجرای دکوراسیون داخلی و فضای سبز اقدام می‌شود که آخرین مراحل ساخت خانه به حساب می آیند. معمولا شامل کابینت، کمد دیورای، نصب روشویی، وان، پکیچ ‌رادیاتور، آیفون و … است.

مهندسان شهر

برچسب ها

شبکه های اجتماعی

نظرات شما