
به گزارش مهندسان شهر:
بر اساس گزارش مرکز آمار، شاخص قیمت نهادههاي ساخت مسکن در تهران نسبت به ابتدای دولت روحانی ۵ برابر بیشتر شده است. شاخص قیمت نهادههای ساخت مسکن بر پایه سال ۱۳۹۰=۱۰۰ در پایان دولت دهم ۱۷۰ واحد بود که در پاییز امسال به ۸۵۰ واحد رسید که افزایش ۵ برابری نسبت به پایان دولت قبل نشان میدهد.
دلیل معضل گرانی مسکن در سالهای اخیر چیست؟
این مشکل ذو ابعاد است زیرا اگر در سالهای اخیر فقط مسکن گران شده و قیمت بقیه کالاها ثابت مانده بود می شد مشکل را به کمبود مسکن نسبت داد چرا که وقتی عرضه یک کالا کم شود قیمت افزایش پیدا می کند و بالعکس. طبق آمارها عرضه و تولید مسکن در دولت دولت یازدهم و دوازدهم خیلی کم بوده است بنابراین در نگاه اول، یکی از عوامل اصلی گرانی مسکن، کاهش تولید و عرضه است.
برخی از کارشناسان معتقدند با تحریک بازار مسکن کل اقتصاد از رکود خارج می شود حال سؤال این است که با توجه به محدودیت شدید امکانات، بهترین و موثرترین راه خروج از رکود چیست.
حل مشکل مسکن متوقف بر سیاستهایی است که قدرت خرید مردم را زیاد کند و رکود را از بین ببرد در غیر این صورت امیدی به حل مشکل مسکن یا مشکلات اقتصادی دیگر مثل بیکاری نخواهد بود. البته برای خروج از رکود و حل معضل مسکن، سیاستهای دیگری نیز به جزساخت مسکن دولتی وجود دارد. در حقیقت مشکل مسکن یک تکه از یک پازل بسیار بزرگ به نام مشکلات اقتصادی و غیر اقتصادی ایران است و این پازل اجزای دیگر مثل مشکل اشتغال، رکود، تحریم، آب، آلودگی هوا و... هم دارد. بنابراین اساسا ریشه مشکلات مسکن در ضعف قدرت خرید است و ضعف قدرت خرید ریشه در رکود، تورم، نااطمینانیها، مشکلات نهادی و ساختاری و... دارد تا جایی که شاید حتی با تمرکز بر چنین مشکلاتی، نیاز چندانی به مداخله مستقیم دولت در بازار مسکن نباشد.
نظرات شما