کد خبر : 5884 تاریخ انتشار : 1399/12/24 2782
پوشش ضدحریق چیست؟

به گزارش مهندسان شهر نقل از اخبار ساختمانی:

امروزه در صنعت ساختمان سازی از متریال های ویژه ای استفاده میشود تا کیفیت ساختمان ها بالا رود یکی از این متریال ها پوششهای ضد حریق (Fire Proof Coating) در حفاظت اسكلت سازه به منظور افزایش مقاومت ستون های باربر در برابر تنش های حرارت ناشی از حریق استفاده می شوند كه علاوه بر پایدار نگاه داشتن سازه، فرصت بیشتری را برای عملیات گـریز (نجـات) فراهم ســـاخته، و نیز بر روی دیوارها جهت فضابندی (Compartmentation) مجتمع در برابرگسترش حریق كاربرد دارد.

کاربرد پوشش ضد حریق

باید گفت مهم ترین مزیت پوشش ضد حریق نقشی است که در جلوگیری از توسعه حریق و آتش سوزی و در نتیجه کاهش خرابی و میزان خسارات وارده به ساختمان در اثر آتش سوزی است.

ممکن است تاکنون بسیار شنیده باشید که آتش سوزی چه خسارات جبران ناپذیری در مناطق مختلف و به دلایل مختلف به بار آورده است. بنابراین اهمیت به پوشش دهی بخش هایی از ساختمان که ممکن است در معرض خطر آتش سوزی باشد، جز اولویت های ساختمان سازی به شمار می آید.

پس مهندسان و متخصصان امور ساخت و ساز بایستی به عایق بندی ساختمان با عایق های پوشش ضد حریق توجه داشته باشند و بر طبق اصول مربوط به آن و بر اساس استانداردها این نوع عایق ها را به کار گرفته و از مزایای آن ها در امر ساختمان سازی بهره مند شوند.

پوشش ضدحریق چیست؟

همانگونه که مشخص است، هر نوع پوششی که بتواند شرایطی را فراهم نماید برای جلوگیری از نفوذ آتش به بافت فلز آهن را پوشش ضد حریق می گویند. که به این نوع عملیات و پوشش PFP (Passive Fireproof Protection) نیز گفته می شود. گواهی نامه ها و استاندارد های موجود در این نوع عایق ها بر اساس یک تعداد پارامتر مهم، همچون، زمان مقاومت و میزان چسبندگی هستند. که یکی از این استاندارد ها، ASTM-E است.

بیشتر بخوانید: 

مهندسین مجری- مهندسین مجری ذیصلاح-قیمت برگه مجری حقیقی- برگه مجری حقوقی- مجری ذیصلاح-مجری ساختمان



انواع پوشش ضدحریق

پوشش های متعارف ضدحریق عمدتا به اندودهای معدنی (پوشش ضدحریق پایه معدنی)، رنگ های منبسط شونده و بوردهای ضدحریق قابل نقسیم اند:

پوشش ضد حریق پایه معدنی

این نوع پوشش دارای دو نوع پایه گچی و پایه سیمانی است که هریک احتمالا با ورمیکولیت و یا پرلیت که عامل های عایق ساز در برابر آتش هستند و افزودنی های ویژه، ترکیب شده باشند. مواد پایه گچی ، محدودیت کاربرد دارند؛ ولی نوع پایه سیمانی آن در همه جا قابل استفاده است. این پوشش ها توانایی اجرای ضخامت هایی بین 15 تا 30 میلیمتر را دارا هستند. بزرگترین نقطه قوت این نوع پوشش مقاوم در برابر حریق، مقرون به صرفه بودن و استقامت خوب نوع سیمانی آن در برابر عوارض جوی است.

نقطه ضعف پوشش های پایه معدنی، ظاهر نامناسب و ضخامت نسبتا زیاد آن است.

رنگ های متورم شونده

این نوع از پوشش دارای محاسنی از جمله زیبایی است و در عین حال معایب بدی هم دارد که از جمله آن ها می توان به قیمت بالای این نوع روکش ضد آتش اشاره نمود. جنس رنگ های منبسط شونده غالبا از نوع آلی است و ضخامت آن نیز چند میکرون است. این رنگ ها از پیشروی سطحی شعله بر روی سازه جلوگیری‌ می کند.

* اگر شکل ظاهری سازه برای شما بسیار مهم است از رنگ های منبسط شونده استفاده کنید.
* اگر زمان اجرای پوشش برای شما مهم است، این نوع گزینه مناسبی است.
* اگر سازه شما بار مرده بیش از حد دارد، باز هم گزینه مناسبی است.
* اگر قیمت بالای این نوع روکش برای شما اهمیت ندارد، این گزینه مناسب شما است.

بورد های مقاوم در برابر آتش

این نوع بورد ها که به بورد های ضد حریق معروف هستند، شامل مواد معدنی مقاوم در برابر حریق هستند. نصب این گونه بسیار ساده است و یکی از مزایای خوب این گونه این است که در همه جا اعم از دیوارهای داخلی و خارجی؛ پارتیشن بندی و دیوارهای کاذب قابل نصب هستند.

یک مزیت دیگر که نسبت به دیگر روش ها دارد این است که دارای وزن سبک است و به همین دلیل نیز حمل آن آسان و کم هزینه است.

برش و نصب آن بسیار سریع و آسان است. قابلیت پذیرش انواع فینیشینگ اعم از کاغذ دیواری، رنگ وغیره را دارد.

مهندسان شهر

شبکه های اجتماعی

نظرات شما

اخبار مرتبط