نگرانی از اوضاع مهندسان و نظام مهندسی
مهندسان شهر: تلاقی ضعیف شدن سازمان نظام مهندسی ساختمان و ورود خیل عظیمی از فارغالتحصیلان رشتههای مهندسی به بازار کار، نگرانی جمعی از مهندسان نسبت به آینده این قشر را به دنبال داشته و ادامه این روند میتواند عامل کاهش کیفیت ساختوساز و سطح دانش مهندسی باشد.
عضو منتخب هیات مدیره دوره نهم سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی و عضو هيئت علمی دانشگاه با اشاره به جایگاه فعلی مهندسان در جامعه امروز، بیان کرد: متاسفانه در چند سال اخير با تصميمات مديريتی اشتباه در سطح كلان شاهد این بودهایم که سازمان نظام مهندسی ساختمان كه يكی از مهمترين و بزرگترين سازمانهای كشور به شمار میآید، در حال ضعيف شدن است و اگر وضع به همين منوال ادامه يابد، بايد نگران ساخت و سازهای آتی و همچنين وضعيت معيشتی مهندسانی بود كه در اين سازمان مشغول به فعاليت هستند.
مهندس محمدمهدی خوشگفتار خاطرنشان کرد: خوشبختانه سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان يكی از پايههای اصلی ساخت و ساز در كشور با جذب نيروهای كارامد و باسواد، توانسته مهندسان با تجربهای را در اين بخش آموزش دهد. خروجی اين موضوع را میتوان در كاهش ميزان تلفات و خسارات به ترتيب در زلزلههای بم، كرمانشاه و بندرعباس به وضوح مشاهده کرد.
این عضو هيئت علمی دانشگاه، افزود: متاسفانه در یک دهه گذشته؛ آموزش عالی دچار بیبرنامگی جهت تعليم و تربيت نيروهای متخصص بخصوص در رشتههای فنی و مهندسی شده است. تأسيس دانشگاهها با كمترين امكانات و پذيرش بيش از اندازه دانشجويان در رشتههای مهندسی، سبب شده تا شاهد خروجی مطلوبی از دانشگاهها نباشيم.
مهندس خوشگفتار در ادامه با اشاره به اینکه تنها داشتن مدرك تحصيلی نمیتواند مؤلفه لازم و كافی برای شناخته شدن به عنوان يك مهندس خوب باشد، تأکید کرد: داشتن تجربه، از خودگذشتگی و در نظر گرفتن منافع ملی و مردمی در ساختوسازها میتواند در كنار موارد ذكر شده، سبب شود كه يك مهندس، به عنوان مهندس خوب شناخته شود.
عضو منتخب هیات مدیره دوره نهم سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی، با تأکید بر اینکه مهندسان تازهكار اگر به دنبال پيشرفت هستند، نبايد تنها به ميزان تحصيلات، نوع مدرك و دانشگاهی كه در آن تحصيل كردهاند، اكتفا كنند، خاطرنشان کرد: مهندسان بايد برای پيشرفت بيشتر، مطالعات فراوانی در خصوص كليه قوانين و آئيننامههای كشوری داشته باشند و در استفاده از تجربيات افراد پيشكسوت كوتاهی نکرده و خود را در هيچ مرحله و زمانی از نظر علم و تجربه بالاتر از ديگران ندانند.
منبع: پایگاه خبری سازمان نظام مهندسی ساختمان
نظرات شما