کد خبر : 5950 تاریخ انتشار : 1400/1/15 3209
نمای کامپوزیت آلومینیومی ساختمان چیست؟

به گزارش مهندسان شهر:

امروزه در ساختمان سازی از متریال های بسیار شیک و زیبا و همچنین پیشرفته استفاده میشود.دیگر ساختن خانه به روش های قدیمی سابق نیست و مردم رو به شیک و مدرن سازی خانه های خود هستند.یکی از متریال هایی که بسیار شیک است و بیشتر در نمای ساختمان ها استفاده میشود کامگوزیت الومینیومی است

ورق کامپوزیت آلومینیوم از سه لایه تشکیل شده است. این لایه‌ها شامل دو لایه ورق از جنس آلومینیوم به ضخامت ۳ تا ۵/۰ میلی متر و یک لایه از مواد پلی اتیلنی به ضخامت ۳ الی ۵ میلی متر هستند. لایه خارجی این نما دارای یک پوشش آستر اپوکسی رزین و یک لایه PVDF به منظور تثبیت رنگ است. بر روی سطح ورق کامپوزیت آلومینیوم نیز لایه فیلم برای محافظت قرار گرفته است.

فواید استفاده از نمای کامپوزیت آلومینیومی چیست؟

ورقه‌های آلومینیوم کامپوزیت، مزیت‌های بسیار زیادی دارند و به دلیل دارا بودن همین فواید و مزیت‌ها در نمای ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. نمای کار شده با ورق آلومینیوم کامپوزیت دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است و در نماسازی مدرن، همواره مورد توجه معماران و طراحان قرار گرفته است.

کامپوزیت آلومینیومی در مقابل تغییرات دما مقاوم است. این نوع کامپوزیت با توجه به خصوصیات منحصر به فردی که دارد، می‌تواند در مقابل تغییرات دما از منفی ۵۰ درجه سانتی گراد تا ۸۰ درجه سانتی گراد بدون هیچ گونه تغییری در کیفیت، مقاومت داشته باشد.

این نوع کامپوزیت مخصوص نما، همچنین عایق رطوبتی نیز هست. در واقع با ایجاد فضایی مابین ورق‌ها مرکب آلومینیومی و دیواره ساختمان، نوعی عایق حرارتی، صوتی و رطوبتی ایجاد می‌شود.

از نگاهی دیگر می‌توان گفت، که با ایجاد امکان برقراری جریان هوا در پشت پانل‌های مرکب، حرارت موجود در محیط به داخل ساختمان نفوذ نمی‌کند. بنابراین کامپوزیت‌ها به عنوان نوعی عایق حرارتی نیز مورد توجه واقع می‌شوند.

استفاده از نمای کامپوزیت آلومینیومی فواید دیگری نیز دارد. نصب این نوع نما بسیار آسان و سریع است. این نما همچنین دارای تنوع رنگ بسیار زیادی است و امکان انواع خم کاری، سوراخ کاری و برش بر روی کامپوزیت‌های آلومینیومی وجود دارد.

حمل و نقل کامپوزیت‌های آلومینیومی به دلیل وزن سبکی که دارند، بسیار آسان است. همچنین ایجاد نماهای متنوع به دلیل داشتن قابلیت تغییر زیاد با استفاده از کامپوزیت آلومینیوم ممکن است. این نماها نسبت به سایر مصالح ساختمانی وزن بسیار کمی دارند و قابل شستشو هستند، همچنین ابعاد متنوعی دارند و در برابر زلزله و آتش سوزی مقاوم هستند.

از دیگر ویژگی‌های نمای کامپوزیت آلومینیومی، داشتن امکان آب بندی آن‌ها است. آب بندی نما به گونه‌ای ایجاد می‌شود، که امکان نفوذ آب به زیر نما وجود نداشته باشد و آب ناشی از باران و برف پس از هدایت به شیارهای تعبیه شده از محل معینی خارج شوند. همچنین این ورقه‌ها در مقابل خوردگی ناشی از آب و هوا و باران‌های اسیدی کاملا مقاوم هستند و عوامل جوی هیچ گونه تاثیری بر زیبایی و کیفیت نما نخواهد گذاشت.

 

آیا استفاده از نمای کامپوزیت آلومینیومی معایبی هم دارد؟

استفاده از نمای کامپوزیت، معمولا از نظر اقتصادی، نمایی به صرفه شناخته نمی‌شود، زیرا در زمان اجرای آن بر روی نما، نیاز به ایجاد زیرساخت خاصی وجود دارد. هنگام نصب نمای کامپوزیت آلومینیومی، علاوه بر اجرای شاسی در زیر کار،باید ورق آلومینیوم و لایه میانی از جنس مواد پلی اتیلین نصب شود. به همین دلیل و با توجه به همین توضیحات، قیمت تمام شده آن بالا می‌رود و برای ساختمان‌های اقتصادی به صرفه نیست.

با توجه به ضخامت بسیار کم ورقه‌های آلومینیومی، نمای کامپوزیت در برابر شرایط جوی بسیار نامطلوبی مانند باد و طوفان، شکل اولیه خود را از دست می‌دهد و پس ازگذشت زمان کوتاهی تغییر شکل پیدا می‌کند. به همین دلیل گفته می‌شود، که این نما ازدوام واستقامت خوبی برای استفاده در ساختمان‌های بسیار بلند، برخوردار نیست.

همچنین جرم پذیری نمای کامپوزیت نسبتا بالا است. دلیل این اتفاق، آن است، که این نما از فلز آلومینیوم با رنگ کوره‌ای ساخته شده و همین امر به دلیل جذب ذرات معلق موجود در هوا، یکی از ایرادات وارده تعریف شده است.

نا گفته نماند که در خارج از ایران، این نما با رنگ استاتیک تولید می‌شود و به همین دلیل خاصیتی پیدا می‌کند، که دیگر ذرات معلق در هوا را جذب نمی‌کند. البته این شیوه رنگ آمیزی هزینه زیادی در ایران دارد و به دلیل مقرون به صرفه نبود، مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

کامپوزیت آلومینیوم به چند دسته تقسیم می‌شود؟

ورق‌های کامپوزیت آلومینیومی، بر خلاف مصالح ساختمانی موجود، از نظر بهینه کردن زمان و همچنین طرح اقتصادی پروژه‌ها، با توجه به سطح کیفی و کمی پروژه و همچنین سطح حساسیت آن‌ها در کنار نوع کاربری و محل نصب‌شان، دارای گستره وسیعی از انتخاب‌ها برای مصرف کننده هستند.

ورقه‌های کامپوزیتی از نظر کاربردی، انواع مختلفی دارند. آلیاژ آلومینیومی این ورق‌ها متفاوت هستند. همچنین لایه میانی آن‌ها که از جنس پلی اتیلن است، با یکدیگر تفاوت دارند. ضخامت لایه آلومینیومی در ورق‌های کامپوزیتی نیز مورد دیگری است، که ممکن است، متفاوت باشد. پوشش سطح ورقه کامپوزیتی، طرح‌ها، رنگ‌ها و انواع آلومینیومی کامپوزیت بر حسب پوشش سطح ورقه‌ها نیز انواع مختلفی دارند و با یکدیگر تفاوت هستند.

ورقه‌های کامپوزیت آلومینیوم، از نظر تکنولوژی اجرای رنگ بر روی لایه آلومینیومی نیز تقسیم بندی می‌شوند. برخی از انواع آن‌ها بدون هر گونه لایه محافظ بر روی آلومینیوم‌شان برای نما نصب و اجرا می‌شوند.

این نوع ورقه‌ها در مقابل شرایط جوی، اسیدی یا قلیایی بسیار آسیب‌پذیر خواهند شد و هیچ گونه تضمینی برای حفظ کیفیت آن‌ها در نمای خارجی ساختمان وجود ندارد. به طور کلی استفاده از این گونه کامپوزیت‌ها برای نمای بیرونی ساختمان ممنوع است، اما می‌توان برای دکوراسیون داخلی از آن‌ها استفاده کرد. این دسته کامپوزیت‌های آلومینیومی، اتفاقا برای نمای داخلی مناسب و به صرفه هستند.

دومین دسته از ورقه‌های کامپوزیت آلومینیومی از نظر اجرای رنگ، انواعی هستند که دارای پوشش محافظ PVDF هستند. این پوشش با نام پلی وینیل دین فلوراید، نوعی رزین خاص به شمار می‌رود، که تولید کننده آن شرکت PPG بوده است.

مهندسان شهر

شبکه های اجتماعی

نظرات شما

اخبار مرتبط