کد خبر : 4170 تاریخ انتشار : 1399/9/22 2583
مهم‌ترین چالش ‌های حوزه مهندسی، دخالت افراد بدون صلاحیت در امور مهندسی

نقل از مهندسین نیوز:

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان اظهار کرد:
فعالیت افراد بدون صلاحیت در ساختمان‌سازی؛ چالش جامعه مهندسی
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان بیان کرد: فعالیت افراد فاقد صلاحیت، یکی از بزرگترین مشکلات اصلی جامعه مهندسی است.
حسن مجتبی‌زاده در نشست هیئت‌مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان با عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، بیان داشت: یکی از مهم‌ترین چالش ‌های حوزه مهندسی، دخالت افراد بدون صلاحیت در امور مهندسی است، در حالیکه طبق قانون، دخالت افراد فاقد صلاحیت تخلف محسوب می ‌گردد و باید مورد پیگرد قضایی قرار گیرد اما متاسفانه نه تنها این امر صورت نمی ‌گیرد، بلکه این افراد حمایت نیز می‌ شوند.
مجتبی زاده ادامه داد: باید امور تخصصی را به دست مهندسان سپرد تا شاهد معضلات ساخت و سازهای غیراصولی و تبعات آن در جامعه نباشیم. هم‌چنین معتقد هستیم قانون نظام مهندسی ظرفیت‌هایی دارد که از آن به درستی استفاده نشده است. یکی از آن‌ ها که در مقررات ملی ساختمان آمده، به اجرای همه ساختمان‌ ها توسط مجریان صاحب صلاحیت مربوط است؛ اما مشاهده می ‌کنیم در اجرای ساختمان‌ ها، مهندسان کم‌ترین دخالت را دارند که این موضوع سبب گرانی و بی‌کیفیت شدن مسکن ‌ها می ‌شود.
وی، امور رفاهی و بیمه مهندسان را از دیگر مشکلات این قشر عنوان کرد و گفت: انتظار جامعه مهندسی این است که در کنار پی‌گیری قانون بیمه کارگری در مجلس شورای اسلامی، به مهندسان نیز توجه گردد؛ چرا که بخشی از درآمد پروانه ساختمانی به بیمه تامین‌اجتماعی اختصاص می ‌یابد و می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان بر لزوم توجه به کارت مهارت کارگران و استاندارد مصالح ساختمانی در صنعت ساخت و ساز تاکید کرد و گفت: اخیرا طرحی با موضوع ممنوعیت صدور و تمدید پروانه اشتغال به کار شاغلان و بازنشستگان اعلام شده که تصویب آن، این صنعت را از تجربه فعالان این عرصه دور می‌کند و آن‌ها را از حق مکسوبه خود باز می‌دارد.
نایب‌رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان نیز در ادامه این نشست، ادامه داد: در نظام مهندسی دوره مسئولیت مهندسی مشخص نیست، در حالیکه باید تا پایان عمر ساختمان مسئولیت مهندسان در نظر گرفته شود ولی مهندسان تا پایان دوره ساخت حضور دارند و این مشکلاتی را برای آینده ایجاد می‌کند. البته در مبحث بیست و یکم مقررات ملی ساختمان به این موضع اشاره شده و می ‌توان از این ظرفیت برای اشتغال‌زایی اعضای این سازمان از فرآیند ساخت و ساز تا بازدیدهای دوره‌ای و نگه‌داری ساختمان استفاده کرد.
زهره ترابی با تاکید بر اینکه مصالح ساختمانی باید استاندارد مرکز تحقیقات مسکن را داشته باشد، تصریح کرد: کاربرد مصالح ساختمانی متناسب با نوع و شرایط محیطی هر ساختمان متفاوت است و معیارهای سازمان استاندارد با مرکز تحقیقات ساختمان فرق می ‌کند، از این‌رو کارخانه‌های تولید مصالح باید این موضوع را در نظر بگیرند و مرکزی وجود داشته باشد که استاندارد مصالح را با توجه به نوع بنا کنترل کند.
ترابی افزود: از طرف دیگر، استاندارد آسانسورها نیز توسط افرادی تایید می ‌شود که در مرحله نهایی پروژه حاضر می ‌شوند و در فرآیند پی‌کنی، اجرای بدنه و سایر مراحل ساخت حضور ندارند و به دلیل اینکه نمی‌ توانند تغییری در ساختمان ایجاد کنند، ایرادهای معماری، سازه‌ای و تاسیساتی را نادیده می‌گیرند.
وی به موضوع ساختمان ‌های سبز نیز اشاره و بیان کرد: در حال حاضر اغلب کشورها به سمت احداث ساختمان‌ های سبز حرکت می ‌کنند و با توجه به معیارهای بین‌المللی در سال ۲۰۳۰، ساختمان‌ هایی که این شاخص‌ها را نداشته باشند، از بین می‌روند و سازمان نظام مهندسی ساختمان باید به سمتی حرکت کند که شناسنامه سبز برای ساختمان‌ ها صادر کند.

مهندسان شهر

شبکه های اجتماعی

نظرات شما

اخبار مرتبط