رحمت الله نجفی به مناسبت ۱۸ آبان که به عنوان «روز ملی کیفیت» نام گذاری شده است با بیان اینکه در حوزه فعالیتها و پروژههای عمرانی، رعایت اصل کیفیت در اجرای کارها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است اظهار کرد: دیگر دوران آزمون و خطا سپری شده و باید ضمن بهره گیری از همه امکانات موجود پروژههایی مقاوم، با کیفیت و به لحاظ ایمنی برخوردار از درجه ایمنی بالا تحویل مردم دهیم.
وی موضوع کیفیت، را یک مطالبه عمومی است عنوان کرد و گفت: مردم باید کیفیت سازهها را با فرهنگ سازی و نهادینه کردن، تبدیل به یک مطالبه عمومی کنند و افرادی که در این بخشها مشغول به کار هستند نیز خود را در برابر انتظارات مردم پاسخگو بدانند.
نجفی با بیان اینکه در بخش راه و مسکن حدود ۶۰ میلیارد ریال در هر ساعت در کشور هزینه میشود افزود: سرمایه گذاری در بخشهای راه و مسکن پس از صنعت نفت، عظیمترین سرمایه گذاری ملی در کشور محسوب میشود و استفاده هرچه بهتر از این منابع برای حصول نتایج منطقی و مناسب در سایه رعایت کیفیت کار، از برنامههای دولت است.
مدیر شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان اردبیل از تدوین و تصویب نوع ارتباط مراکز علمی، تحقیقاتی و دانشگاهها با صنعت ساختمان از سوی دولت خبر داد و گفت: مفهوم کیفیت، محور اصلی بسیاری از نظرات ارائه شده در خصوص مدیریت و رهبری اثر بخش است چرا که کیفیت و هزینه ضد هم یا جایگزین هم نیستند که بهبود یکی به بهای از دست رفتن دیگری باشد.
نجفی با بیان اینکه بهبود کیفیت باعث پایین آمدن هزینهها میشود و بر اساس تحقیقات انجام شده ارتباط معنی داری بین مدیریت بهینه و بهبود کیفیت وجود دارد که در واقع به جرأت میتوان گفت که کیفیت خوب، نوعی ارزانی است.
زلزله ویرانگر نیست، اگر با کیفیت بسازیم
مدیر شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان اردبیل با اشاره به اطلاعات و حساسیتهای مردم نسبت به وقوع زلزله افزود: مردم برای کاهش خسارات باید در حین ساخت تمام بناهای ساختمانی، اصول و استاندارد ساخت و ساز رعایت کنند.
وی با بیان اینکه بایستی مطالعات اولیه بر روی زمین محل پروژه و بررسی رفتار خاک در مقابل تغییر شرایط فعلی و نیز وقوع زلزله انجام شود گفت: طراحی پروژهها باید به کنترل شده و سرانجام در مرحله اجرا بر تمامی اصول و نکات طراحی رعایت و نظارت کنیم و در حین ساخت و تمام مراحل آن، با انجام آزمایشهای مرتبط از انجام درست و استاندارد کار مطمئن شویم.
ساخت بنای مستحکم و زیبا با مصالح غیر استاندارد غیر ممکن است
نجفی تصریح کرد: چه بسا ساختمانی حتی با رعایت کلیه موارد استاندارد با یک نقطه ضعف و جوشکاری ناصحیح موجب خرابی و خسارت جانی یا مالی شده است پس اهمال کاری در اجرا، موجب خسران است و بایستی کوچکترین موردی بی اهمیت گرفته نشود.
مدیر شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان اردبیل با بیان اینکه ساخت بنای مستحکم و زیبا با مصالح غیر استاندارد غیر ممکن است افزود: قطعاً مصالح ساختمانی بایستی تحت کنترل بوده و استانداردهای مربوطه را اخذ کند.
مدیر شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان اردبیل رمز موفقیت سازمانها در قرن ۲۱ را آینده نگری، خلاقیت و کیفیت عنوان کرد و گفت: توجه به کیفیت در اجرای پروژههای عمرانی نیاز به فرهنگ سازی از طریق سازمانها به ویژه رسانه ملی، اصحاب قلم و مطبوعات دارد.
نظرات شما