کد خبر : 6467 تاریخ انتشار : 1400/5/24 2787
قیمت‌های دل بخواهی در بازار مسکن تبریز

به گزارش مهندسان شهر، تازه ازدواج کرده است، سی و دو سال سن دارد، عاشق شده و پیه همه چیز را به تنش مالیده است اما سه هفته‌ای می‌شود که در به در به دنبال خانه‌ای برای رهن و اجاره است تا بتواند دست همسرش را بگیرد و زندگی مشترکشان را آغاز کنند.

میزان رهن و اجاره به صورت سرسام آوری چنان بالا رفته است که رویای خانه دار شدن دور و دراز را هم غیرممکن کرده است، چنان که بسیاری از جوانان در جستجوی خانه‌ای مناسب برای رهن و اجاره مانده‌اند که حتی در این حد هم مستأصل شده اند.

اگر شاغل باشی و نتوانی به همه بنگاه‌های املاک برای یافتن مورد مناسبی سر بزنی، رو به نرم افزارهایی می‌آوری که در بررسی همان‌ها نیز ناامیدتر خواهی شد.

سال‌ها است میزان رهن و اجاره هر بار به صورت دل بخواهی و با عدم نظارت بالا می‌رود و میزان فشار اقتصادی بر روی مستاجران را بالاترمی برد.

فردی که حقوق پنج میلونی دریافت می‌کند در خوشبینانه ترین حالت ممکن با کسر دو میلیون تومان به عنوان اجاره بها تنها با وجود سه میلیون تومان در شرایط اقتصادی حال حاضر باید گذران زندگی کند ولی مگر این میزان از تورم و افزایش قیمت‌هایی که هیچ یک از آنها قصد پَس‌روی ندارند خواهد گذاشت.

سال‌ها است که هر زمان موعد اتمام قراردادهای یک ساله با مستاجران می‌رسد، مالکان به تبع عادت زنگ می‌زنند که یا قیمت اجاره را بالا ببرید و یا اینکه از خانه‌ ما تشریف ببرید و البته این در شرایطی است که قیمت‌های پیشنهادی به مستاجران به نظر می‌رسد در برخی موارد با رشد 80 درصدی و بلکه 100 درصدی و بیشتر همراه بوده است.

البته ناگفته نماند که تمامی مالکان رفتاری مشابه ندارند و هستند افرادی که انصاف را سرلوحه قرار می‌دهند و غصه‌ای بر غصه‌های بی شمار مستاجران اضافه نمی‌کنند.

مالکین با شرایط اقتصادی جامعه میزان رهن و اجاره را تعیین می‌کنند

محمود علیپور یکی از مشاوران املاک عنوان کرد: یک واحد آپارتمان 70 متری در منطقه عباسی تبریز قبلاً با قیمت 100 میلیون تومان تمام رهن پیشنهاد می‌شد ولی هم اکنون همان واحد با مبلغ 250 میلیون تومان تمام رهن واگذار می‌شود.

وی اظهار داشت: مالکین هم اکنون با توجه به شرایط بد اقتصادی حاکم بر جامعه میزان رهن و اجاره را تعیین می‌کنند و نهادی که بتوان آن را مسئول نظارت بر قیمت‌ها دانست را دخیل در این قضیه نمی‌شناسیم.

از پس اجاره سه میلیونی برنمی آیم

عباس نظری یکی از مستاجرین که در سال گذشته صاحب فرزند نیز شده است عنوان کرد: من با فرزند چند ماهه‌ام راضی به اسباب کشی و پیدا کردن مورد دیگری برای رهن و اجاره نیستیم و این در صورتی است که مالک خانه تصمیم گرفته میزان اجاره بها را سه برابر افزایش دهد.

وی ادامه داد: حال من چگونه می‌توانم با مخارجی که هم اکنون با آنها دست به گریبانم اجاره سه میلیونی نیز پرداخت کنم.

اصلی‌ترین چالش مستاجران در روزهای کرونایی

افزایش میزان رهن و اجاره در روزهای کرونایی تبدیل به چالشی بزرگ در زندگی شده است و اگر مسئولان امر کاری نکنند بسیاری از افراد که عمدتاً از قشر ضعیف و متوسط جامعه هستند با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.

50 درصد جمعیت کلانشهرها اجاره نشین هستند

بر اساس آخرین سرشماری در کشور، به طور متوسط جمعیت اجاره نشین ها به نسبت صاحب خانه در مقیاس کشوری 7.31 درصد است و با این احتساب در کلانشهرها نزدیک به 50 درصد جمعیت شهر را اجاره نشین ها به خود اختصاص داده است.

اذعان مسئولان به اینکه شرایط امروز مسکن، اجاره‌های مسکن با شاخص‌های اقتصادی منطبق نیست کافی نبوده و انتظار می‌رود یکی از سرفصل‌های اصلی دولت جدید پرداخت جدی به مسئله مسکن در کشور باشد.

امان از قیمت‌های مصنوعی

بازار رهن و اجاره مسکن همواره با معضلی به نام قیمت مصنوعی گریبانگیر بوده، امید که مالکان با تکیه بر التهابات روانی اوضاع جامعه اقدام به تعیین اجاره ملک خود نکنند و اتحادیه‌های املاک نیز وظیفه دارند تا در جهت کنترل اصولی قیمت‌ها اهتمام بیشتری داشته باشند.

وقتی شاخص خاصی برای تعیین اجاره وجود ندارد، افزایش نجومی قیمت رهن و اجاره دور از انتظار نیست و باید منتظر شرایط حادتری باشیم.

با توجه به وعده های رئیس جمهور جدید در احداث یک میلیون مسکن در سال، امیدواریم التهاب عرضه و تقاضا در بازار مسکن کاهش یابد و بخشی از جامعه به خانه دار شدن امیدوار شود و قیمت رهن و اجاره به تعادل نسبی برسد.

مهندسان شهر

شبکه های اجتماعی

نظرات شما

اخبار مرتبط