نقل از خبر فوری:
بعد از آنکه برخی متقاضیان اعلام کردند از وام اجاره جا مانده اند، ستاد ملی مقابله با کرونا فرصت مجدد ثبت نام ایجاد کرد. بدین ترتیب متقاضیانی که در مرحله اول موفق به ثبت نام کمک ودیعه مسکن نشدند از روز ۱۳ مهرماه تا روز ۳۰ مهرماه ۱۳۹۹ فرصت دارند برای ثبت نام به سامانه طرح اقدام ملی مسکن به آدرس tem.mrud.ir مراجعه کنند.
در مرحله اول دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر پیامک درخواست تسهیلات مرابحه خرید و کالا و خدمات (کمک ودیعه مسکن) ارسال کرده بودند که از این میزان، تعدادی کد ملی مخدوش داشتتند. حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر کد ملی صحیح داشتند که به آنها پیامک ارسال شد و به مرور مدارک خود را بارگذاری و تکمیل درخواست میکنند. تا روز ششم مهرماه حدود ۵۰۰ هزار نفر تکمیل درخواست کردند و به مرور به بانک معرفی میشوند. هرچند بر اساس گفته محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی در مرحله اول ۳۵۵ هزار نفر واجد شرایط دریافت تسهیلات اجاره بودند. تا روز ۱۶ مهرماه ۵۵ هزار پرونده وام اجاره در بانکها و موسسات عامل تشکیل شده و برای ۴۳ هزار ۲۴۱ نفر تسهیلات پرداخت شده است.
اما کند بودن روند پرداخت تسهیلات اجاره انتقادات زیادی را در پی داشته است. رحمت الله فیروزی پوربادی، عضو کمیسیون عمران مجلس در این خصوص گفته است: در شرایط کنونی روند پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به خوبی صورت نمیگیرد، این مسئله موجب شده که بسیاری از مستأجران نتوانند از این تسهیلات برای تقویت قدرت مالی خود استفاده کنند.
حتی بانک مرکزی به کند بودن روند تسهیلات اذعان کرده اما در عین حال روز ۱۶ مهرماه در اطلاعیه ای اعلام کرد: با عنایت به روند کند اعطای تسهیلات در ابتدای طرح که بخش عمدهای از آن به دلیل مشکلات مربوط به سامانه طرح اقدام ملی مرتبط با وزارت راه و شهرسازی و نحوه اتصال کاربران بانکهای عامل با آن سامانه و همچنین نحوه معرفی متقاضیان به شعب بانکها بوده پیگیریهای لازم توسط این بانک منجر به رفع ایرادهای موجود و ساماندهی موضوع شد و سرعت پرداخت تسهیلات افزایش پیدا کرده است.
بعد از آغاز مرحله دوم پرداخت کمک ودیعه مسکن، هنوز آماری از تعداد ثبت نام کنندگان ارایه نشده اما با روند پرداختی که هم اکنون شاهد آن هستیم بعید است بسیاری از مستاجرانی که فصل جابه جایی را از دست داده اند به این زودی موفق به دریافت تسهیلات شوند.
با شیوع ویروس کرونا دولت تصمیم گرفت برای کمک به خانوارهای اجاره نشین تسهیلات پرداخت کند. این وام در تهران ۵۰ میلیون تومان، کلانشهرها ۳۰ میلیون و شهرهای کوچک ۱۵ میلیون تومان است که به مستأجران واجد شرایط دارای قرارداد معتبر پرداخت شود. سود این وام ۱۳ درصد است و مستأجران در تهران ماهانه ۵۴۰ هزار تومان، کلانشهرها ۳۲۰ هزار و سایر شهرها ۱۶۰ هزار تومان پرداخت خواهند کرد. با وجود تقاضای ۲.۲ میلیون نفری تنها ۳۵۵ هزار نفر واجد شرایط دریافت این وام هستند و البته وزارت راه و شهرسازی هشدار داده در هر زمان که مالکیت متقاضیان احراز شود از لیست دریافت این وام کنار گذاشته میشوند.
نظرات شما