شفافیت ساختوساز با صدور شناسنامه فنی و ملکی
مهندسان شهر: ثبت تمام مشخصات یک ساختمان و استناد به آن در هر زمانی، یکی از ویژگیهای بارز شناسنامه فنی و ملکی و شناسنامه فنی است. پیگیری های حقوقی، بازسازی و نوسازی و بررسی ساختمان پس از وقوع نشست، از جمله مواردی هستند که به پیشینه ساختمان مانند مهندسین ناظر و نحوه اجرای ساختمان نیازمندند.
مهندس حمزه حیاتپور، خزانهدار سازمان نظام مهندسی ساختمان استان لرستان با اشاره به اهمیت و ضرورت وجود شناسنامه ملکی برای ساختمان، تصریح کرد: در بحث شناسنامههای فنی فرض کنید ساختمانی خریداری میکنید که مثلا مربوط به سال ۱۳۷۰ است؛ اگر ساختمان شناسنامه فنی و ملکی داشته باشد، شما کاملا به مشخصات ساختمان مسلط و واقف بوده و اطلاعات کافی درباره ساختمان در اختیار دارید.
وی افزود: ناظر یا طراح اگر معمار، مهندس عمران، برق یا مکانیک هم باشد از طریق شناسنامه ملکی مشخص خواهد شد. اگر زمانی ساختمان دچار نشتی یا نشست شود، مشخص است که از قبل چه مهندسی روی آن ساختمان نظارت داشته در این صورت مراجع قضایی سریع به مهندس مراجعه کرده و مسائل حقوقی را پیگیری میکنند.
وی در تشریح سودمندی شناسنامههای ملکی برای جامعه مهندسی گفت: با صدور شناسنامه ملکی درآمد ۵ درصدی وارد سرمایه گذاری مهندسان میشود که سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور آن را دریافت میکند. این درآمد وارد حوزه خزانه سازمان میشود و به عنوان سرمایهای در نظام مهندسی استان محسوب خواهد شد. دوم این که اگر سوالی پیش بیاید مهندس مشخصات ساختمانی که تحت نظارتش بوده را در اختیار دارد.
خزانهدار سازمان نظام مهندسی ساختمان استان لرستان در پاسخ به این پرسش که تهیه شناسنامه ملکی نیازمند کمک و همیاری افراد با چه مسئولیت هایی است، توضیح داد: در اصل این دستگاه های نظارت هستند که نباید با این موضوع مخالفت کنند. دستگاه نظارت هم اداره کل راه و شهرسازی است و شاید تا حدی هم شهرداریها دخیل هستند.
وی در پایان بیان کرد: شناسنامه ملکی در حال حاضر تقریبا در تمام استانها راهاندازی شده و در حال تکمیل شدن است.
گفتنی است پیش از این، مهندس خرم رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در بیاناتی بر ضرورت الزامی شدن صدور شناسنامه فنی ملکی در استانها تاکید کرده بود.
منبع: پایگاه خبری سازمان نظام مهندسی ساختمان
نظرات شما