به گزارش مهندسان شهر به نقل از اخبار ساختمانی :
بتن و کاربردهای مختلف ان
در این متن قصد داریم با کاربردهای بتن اشنا شویم
. این مواد طی یک قرن گذشته رشد چشمگیری در صنعت بتن داشتهاند، به طوری که امروزه در تعریف بتن علاوه بر سه جز اصلی، این ترکیبات نیز جای خود را باز کردهاند.
اگرچه استفاده از افزودنی های بتن در بهای تمام شده اولیه آن تأثیر قابل توجهی دارد، اما نسبت به افزایش کیفیت، دوام و راحتی اجرا بسیار اقتصادی و استفاده از آنها در دنیا خصوصاً در کشورهای توسعه یافته بسیار رایج است. نقشی که افزودنی بتن بازی میکند متمرکز بر خمیر سیمانی بتن است که با بهبود این بخش، مأموریت خود را ایفا میکند.
بیشتر بخوانید:
مهندسین مجری- مهندسین مجری ذیصلاح-قیمت برگه مجری حقیقی- برگه مجری حقوقی- مجری ذیصلاح-مجری ساختمان
مزیتهای کیفی و قیمتی بتن به گونهای است که پس از کشف آن طی صد و پنجاه سال گذشته، رشد بسیار زیادی داشته است و میتوان ادعا کرد هر کجا ساخت و سازی هست بتن نقش کلیدی را بازی میکند. بتن بخشی از یک سازه است که قابل تعویض نمیباشد و در بهترین حالت میتوان آن را تعمیر کرد، بنابراین در تولید آن باید به گونهای عمل کرد که بالاترین عمر در آن سازه را داشته باشد.
تکنولوژی بتن به دنبال رسیدن به عمرهای بالاتر است و این هدف رابطه مستقیم در بهره وری اقتصادی یک پروژه دارد و بهبود کیفیت بتن به گونهای که علاوه بر کیفیت مناسب، دوام بیشینه را داشته باشد چالش اصلی صنعت ساخت و ساز هر کشوری است.
استفاده از افزودنیهای شیمیایی بتن نزدیک به یک قرن هست که وارد صنعت بتن شده و با رشدی قابل توجه تا به امروز ادامه داشته است. بتنهای امروزی چه از لحاظ مقاومت مکانیکی و چه از نظر دوام قابل قیاس با گذشته نیست و این کیفیت مدیون دانش شیمی افزودنیهای بتن است.
افزودنیهای بتن
هر مادهای به غیر از سه جز اصلی بتن یعنی آب، سیمان و سنگدانه که به بتن اضافه شود را افزودنی مینامند. کلمه افزودنی ناخودآگاه یادآور چاشنی است که به غذا میزنیم که طعم و عطر آن را بهتر کند ولی افزودنیهای بتن فراتر از این است. افزودنیهای بتن با منظورهای مختلف به مصرف بتن میرسند. بیشتر افزودنیهای بتن به منظور تغییر و بهبود مکانیسمهای واکنش هیدراتاسیون به بتن اضافه میشوند و برخی دیگر با تغییر در ساختار خمیر سیمان، بدون هیچ گونه واکنش خاصی به بهبود کیفی بتن کمک میکنند و با این رویکرد این مواد به دو دسته تقسیم میشوند؛
نظرات شما