کد خبر : 4078 تاریخ انتشار : 1399/9/16 2879
افت شدید در فروش مسکن / ساخت مسکن هم به شدت کم شد

بعد از از افت زیاد قیمت در بازارهای مختلف انتظار می‌رفت کاهش قیمت به بازار مسکن نیز برسد. با این حال در آبان ماه طبق گزارش مرکز آمار ایران تنها بازار مسکن بود که بازدهی مثبت آن هم در حد یک درصد داشت. بانک مرکزی نیز میزان رشد قیمت مسکن را بیشتر و در حد دو درصد اعلام کرده است.

با این حال میزان معاملات مسکن در آبان ماه نسبت به ماه قبل از آن تقریبا نصف شد و حال فعالان بازار ساخت و ساز نیز از کاهش فروش مسکن سخن گفته‌اند.

نتایج جدید یک نظرسنجی دوره‌ای – ماهانه- از مدیران شرکت‌های ساختمانی، نشان می‌دهد فعالان ساختمانی، آینده معاملات ملک را «غیرهیجانی» می‌بینند و در عین حال به «بازگشت خریداران مصرفی به بازار هرچند نه خیلی زود» امیدوار هستند. ریزش قیمت در بازارهای مختلف، مطابق آنچه مدیران ساختمانی اعلام کرده‌اند،‌ اثر خود را بر قیمت تمام‌شده ساخت مسکن گذاشته است.

طبق این نظرسنجی که دنیای اقتصاد نتایج آن را منتشر کرده، فعالان بازار ساخت‌وساز به افت شدید در فروش مسکن و تعداد واحدهای در حال ساخت اشاره کرده‌اند.

 

نتایج این نظرسنجی که به‌صورت ماهانه توسط اتاق تعاون ایران انجام می‌شود، حاکی از آن است که در آبان، دیدگاه سازنده‌ها به آینده کوتاه‌مدت پیش‌روی بازار ساخت وساز که در مهرماه در وضعیت بدبینانه قرار داشت هم اکنون در مرز خوش‌بینی قرار گرفته است.

مهندسان شهر

شبکه های اجتماعی

نظرات شما

اخبار مرتبط

news
16اردیبهشت1404

وام مسکن

افزایش وام خرید مسکن

news
13بهمن1403

بازداشت شدن رئیس اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان دماوند

رئیس اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان دماوند بازداشت شد

news
13بهمن1403

الزام جدید ساختمان سازی

ساختمان های بالای چهار طبقه ملزم به استفاده از پنل های خورشیدی شدند.

news
12دی1403

وام نهضت ملی مسکن

وام نهضت ملی مسکن ۶۵۰ میلیون تومان شد

news
26اذر1403

پروژه‌های نهضت ملی مسکن

یک کارشناس حوزه مسکن تأکید کرد که توسعه عمودی، یکی از عوامل اصلی طولانی شدن پروژه‌های نهضت ملی مسکن و افزایش هزینه‌های ساخت برای مردم است.

news
21اذر1403

خانه های لوکس

مالیات بر خانه‌های لوکس تعیین شد