اجرای طرح کربن صفر تا 2070 در هند
مهندسان شهر : نارندا مودی ، نخست وزیر هند خبر از کاهش آلاینده ها به صفر درصد در سال 2070 را داده است . این خبر کنشگران محیط زیست را مأیوس کرده اما مردم هند را به شدت تحت تأثیر قرار داده است . نیاز است چنین برنامهای در تمام کشورها جدی گرفته شود تا هر چه زودتر به این مهم دست یابند ؛ همچنین همکاری مردم و نهادها در کنارهم میتواند مثمر ثمر باشد . نبود دانش کافی و عدم سرمایهگذاری هدفمند در ساختمانسازی از دلایل مهم بیتوجهی این موضوع در کشور ماست .
نخست وزیر هند در حالی این وعده را در کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل (کوپ ۲۶) اعلام کرد که یکی از اهداف اصلی این اجلاس رسیدن به وضعیت "کربن صفر" در سال ۲۰۵۰ بود.وضعیت کربن صفر به این معنا است که کشورها تنها به اندازهای که توان جذب کربن را دارند، آلاینده کربنی تولید کنند. با این حساب به میزان کربنی که در آتمسفر وجود دارد اضافه نخواهد شد.
در نقطه مقابل، چین اعلام کرده است که تا سال ۲۰۶۰ به نقطه کربن خنثی میرسد و آمریکا و اروپا گفتهاند تا سال ۲۰۵۰ به این هدف خواهند رسید.هند پس از چین، ایالات متحده و اتحادیه اروپا بیشترین میزان دیاکسید کربن را در جهان تولید میکند اما با جمعیت انبوهی که دارد، میزان تولید سرانه کربن آن نسبت به دیگر اقتصادهای بزرگ جهان بسیار پایینتر است.
مودی در اجلاس کوپ چهار تعهد دیگر را از سوی هند اعلام کرد. این کشور از جمله وعده داده که تا سال ۲۰۳۰ نیمی از انرژی خود را از منابع تجدید پذیر تامین کند و تا همین زمان میزان تولید آلایندههای کربنی خود را یک میلیارد تن کاهش دهند.
به گزارش بی بی سی، چارچوب زمانی تعهد هند برای رسیدن به وضعیت کربن صفر، کنشگران محیطزیستی را مایوس کرده است اما مردم این کشور را تحت تاثیر قرار داده است. به این ترتیب نخستوزیر هند با اعلام تعهد کشورش تا سال ۲۰۷۰، خود را در برخورد با مسئله تغییرات اقلیمی جدی نشان داده است.
منبع : ایسنا
نظرات شما