کد خبر : 4148 تاریخ انتشار : 1399/9/20 2788
آشنایی با کاربرد جک سقفی در ساختمان سازی

نقل از تدبیر 24:

اخیرا دیگر زمان ساخت خانه‌های با سقف تیرآهن و طاق آجری به اتمام رسیده و در حال حاضر یونولیت‌ها و تیرچه‌بلوک وظیفه سقف آجری را بر عهده دارند و خیلی سریع می‌توان سقف یک ساختمان را اجرا نمود.

 البته یک نکته مهم را به خاظر داشته باشید که یونولیت‌ها در هنگام نصب و مدت کوتاهی پس از نصب باید توسط نگه‌دارنده‌هایی به‌طور موقت نگهداری شوند. زیرا در غیر این صورت ممکن است اتفاقات ناخوشایندی برای ساختمان ایجاد شود و مقاومت سازه کم در مقابل فشارهای وارده و تکان‌های ناگهانی خراب شود. به این سوال که جک سقفی چیست و کاربردهای آن کدامست؟
 
 جک سقفی چیست؟
 
 هنگام ساخت سقف‌های بتنی نیاز به تکیه‌گاهی موقت برای جلوگیری از ریزش سقف است که وظیفه آن بر عهده جک سقفی است. جک‌های سقفی نسبت به داربست‌ها قیمت مناسب‌تر، استحکام و مقاومت بالاتری دارند. همچنین نحوه کار و استفاده از آن نیز به نسبت داربست‌ها بسیار ساده‌تر، سریع‌تر و بهتر است.
 جک سقفی معمولاً در فاصله ۸۰ تا ۱۰۰ سانتی‌متر از هم در زیر سقف قرار می‌گیرند و اگر باری که بر سقف وارد می‌شود، بیشتر از حد معمول باشد، باید این فاصله‌ها کاهش یابد تا امنیت کار افزایش پیدا کند و از حوادث غیرمترقبه مانند آوار در ساختمان جلوگیری شود.
ساختار جک سقفی چیست؟
 جک‌ها دارای سه قسمت نری، مادگی و رزوه است و با کمک این سه قطعه سازه نگهداری و مهار را انجام می‌دهد. قسمت نری جک برای انتقال فشار عمومی در نظر گرفته‌شده و همچنین در قسمت مادگی نیز پیچ و مهره‌هایی به همراه گوه و رزوه قرار دارد که می‌توان جک سقفی را پس از تنظیم ارتفاع محکم کرد تا فشار وارد بر جک توزیع شود و به قسمت نری جک نیز انتقال یابد.
همچنین هر جک سقفی تحمل باری در حدود ۱.۵ تن را دارد و حداکثر ارتفاع هر جک نیز حدود ۵ متر است. از دیگر ویژگی‌های جک سقفی می‌توان به توان لوله‌های استفاده شده در جک سقفی اشاره کرد که لوله‌های بدون درز هستند. همچنین جک سقفی باید این توان را داشته باشد که در زمین و سطح سست و ناهموار هم بدون فروکردن زیاد جک در زمین دوام داشته و توان تحمل فشار سقف را داشته باشد.
 
 
 انواع جک سقفی چیست؟
 البته جک‌های سقفی با توجه به نوع ساخت‌وساز و سفارش مشتری در انواع مختلف ساخته می‌شود که تفاوت میان جک‌های سقفی هم بیشتر در قسمت نری آن قابل مشاهده است. جک سقفی را می‌توان جک سقفی صلیب دار، بدون صلیب، شاقول دار، جک T شکل، جک u شکل عراقی، شمعی، فلزی، تلسکوپی و ... تقسیم نمود.
 همچنین در یک تقسیم‌بندی دیگر جک سقفی به نوع سبک (تحمل بار کمتر) و سنگین (تحمل بار بیشتر) تقسیم می‌شود. در ادامه چند نمونه از انواع جک‌های سقفی را با خصوصیات آن شرح می‌دهیم.
 
 جک سقفی صلیب دار چیست؟ این نوع جک برای سقف‌های تیرچه‌بلوکی یا دال بتنی مفید است و تحمل بار در آن نیز حداکثر تا ۱۵۰۰ کیلوگرم است. از مزایای این نوع جک سقفی، پهن بودن قسمت صلیبی آن است.
 
 جک سقفی U شکل عراقی چیست؟ این نوع جک بیشتر مناسب تحمل بار در سقف‌های تازه بتون ریزی شده است و برای نگهداری تیرچه یا پل استفاده زیادی دارد. 
جک سقفی T شکل چیست؟ این نوع جک سقفی به‌صورت سیار و متصل به جک در بازار وجود دارد و با استفاده از نوع سیار آن می‌توان تیرهای بتنی را تکیه داده و همچنین جک بیشتر مناسب کفراژبندی سقف‌های بتنی با دو یا چند تیرک است.
جک سقفی شاقول‌دارچیست؟ این نوع جک بیشتر در ساختمان‌هایی که در زمین‌های سست بناشده‌اند، مناسب است جک شاقول‌دار دارای شمع‌هایی است که ضریب اطمینان سازه را مشخص می‌کند.
 
 
 
 
مهندسان شهر

شبکه های اجتماعی

نظرات شما

اخبار مرتبط

news
12ابان1403

قیمت ساختمان

مسکن و علل رکود پیش رو

news
5ابان1403

اجاره پارکینگ

بازار اجاره سالانه پارکینگ در ساختمان‌های جنوب تهران ۵ میلیون پیش ۲ میلیون تومان اجاره

news
24مهر1403

بازار مسکن

ریسک «تنش در منطقه» باعث تغییر رفتار بازار مسکن شد

news
21مهر1403

شناسایی اتباع در تهران

شناسایی و رصد محله به محله اتباع در تهران

news
17مهر1403

پیش فروش خرید ساختمان

موانع پیش فروش خرید ساختمان

news
17مهر1403

عرضه و تقاضا

ناهم خوانی عرضه و تقاضا مسبب گرانی مسکن است