کد خبر : 3377 تاریخ انتشار : 1399/7/27 2587
آشنایی با موزاییک و کاربرد آن در صنعت ساختمان

 نقل از اخبار ساختمان، موزاییک یکی از مصالح ساختمانی پر کاربرد و عمومی است که تقریبا برای همه ساختمان ها از آن استفاده می شود. نه فقط در کشور ما بلکه در بسیاری دیگر از کشور های دنیا استفاده از انواع گوناگون موزاییک ها رواج و کاربرد زیادی دارد.

اما موزاییک ها مدل های مختلفی دارند که هر کدام برای قسمتی خاص از ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. این متریال برای اولین بار در قاره اروپا مورد استفاده قرار گرفته و هنوز هم طرفداران خاص خود را دارند.

موزاییک چیست؟

همه ما انواع مختلف این نوع از مصالح ساختمانی را دیده ایم اما در تعریف به کف پوش های فشرده و متراکم موزاییک می گویند که مواد تشکیل دهنده آن ها ماسه و سیمان، پودر سنگ، سنگدانه و آب است. اگر بتن را با کمک لرزش و یا فشار پرسی متراکم و فشرده کنیم این محصول ساخته می شود.

هر موزاییک چند لایه دارد؟

این محصول دارای دو لایه اصلی است. لایه زیرین معمولا ضخامت اش زیاد است و فشار را تحمل می کند. این لایه از سیمان و ماسه و با ترکیب آب ساخته می شود. اما لایه رویه که از پودر سنگ و آب و سیمان ساخته می شود همان لایه ای است که ما در ظاهر می بینیم و طرح و نقش موزاییک را به وجود آورده است. ترکیبات رنگی در لایه رویه قرار دارند.

موزاییک ها را با چه روشی می سازند؟

دو روش برای ساختن این محصول وجود دارد. یکی روش پرسی و دیگری روش لرزشی که در ادامه به معرفی هر کدام به صورت مجزا می پردازیم.

روش پرسی ساخت موزاییک

در روش پرسی برای ایجاد تراکم در سیمان از دستگاه های پرس استفاده می شود. اساس کار به این صورت است که فشاری که از دستگاه پرس اعمال می شود سیمان را متراکم می کند. البته میزان این فشار اعمالی همیشه ثابت نیست و به عوامل گوناگونی بستگی دارد. به طور مثال سنگ دانه هایی که در ترکیب موزاییک وجود دارد و ابعاد آن ها بر میزان فشار تاثیر می گذارد. در مورد مدل هایی از این محصول که با روش پرسی تولید می شوند نباید ساب خوردن را فراموش کرد.

روش لرزشی ساخت موزاییک

همان طور که از نام این روش پیداست برای تولید موزاییک به این روش به دستگاه لرزاننده احتیاج داریم و اعمال فشار نخواهیم داشت. تراکم و فشردگی مورد نیاز برای تولید این متریال به کمک دستگاه لرزاننده فراهم می شود. نمونه هایی که با این روش تولید می شوند معمولا سطح صاف دارند پس الزام ساب خوردن هم در مورد آن ها برداشته می شود. تنها در صورتی نیاز به سایش داریم که در تولید این محصول از سنگ های تزیینی استفاده شده باشد.

 

تقسیم بندی کردن موزاییک ها بر اساس شکل ظاهری آن ها

در این تقسیم بندی این متریال به پنج دسته اصلی موزاییک های سیمانی، سنگ دار، شیار دار، شسته و پلاکی تقسیم می شوند.

موزاییک های سیمانی

نمونه های سیمانی طرح های یکنواخت و ساده دارند و در روی آن ها می توان شیار های ساده را مشاهده کرد. برای ساختن موزاییک های سیمانی از هیچ سنگ تزیینی استفاده نمی شود و به همین دلیل سطحی ساده دارند.

موزاییک های سنگ دار

همان طور که از نام شان پیداست در ساختن آن ها از سنگ های تزیینی استفاده می شود پس می توان این تغییر را در سطح شان مشاهده کرد. نمونه های سنگ دار یا صاف هستند، یا شسته و یا شیار دار، قطر و اندازه دانه های سنگ تزیینی که در ساختن آن ها به کار رفته معمولا متغیر است و بر اساس همین پارامتر نمونه های سنگ دار به پنج دسته اصلی تقسیم می شوند.

موزاییک های شیار دار

روی سطح نمونه های شیار دار این متریال فرورفتگی و برجستگی وجود دارد. همین ها موجب ایجاد شیار هایی روی آن می شود. عمده استفاده از نمونه های شیار دار برای پیاده رو ها می باشد که به عنوان سنگفرش هستند. استفاده از موزاییک های شیار دار هم چنین در محوطه ها هم مرسوم است.

موزاییک های شسته

دانه های برجسته شن را می توان روی سطح نمونه های شسته به آسانی مشاهده کرد.

موزاییک های پلاکی

نوعی از موزائیک ها است که صیقل پذیر و سخت هستند روی سطح نمونه های پلاکی رویت می شوند. این سنگ ها که صاف هستند دارای ابعاد و اندازه های مختلفی هستند که بر اساس ابعاد موزاییک ها تعیین می شود.

 

از موزاییک ها در کجا ها استفاده کنیم؟

دامنه کاربرد این محصول بسیار وسیع است. چه در نمای داخلی ساختمان ها و چه در محوطه و پارک ها و کلیه اماکن عمومی مورد استفاده قرار می گیرد. در خانه ها می توانید برای پوشاندن کف پشت بام از آن ها استفاده کنید.

همچنین کف پارکینگ و حیاط خانه را هم می توان با استفاده از نمونه های زیبای این محصول آراست. در خیابان ها هم معمولا برای پوشاندن کف پیاده رو ها از انواع مختلف این متریال استفاده می شود.

مهندسان شهر

شبکه های اجتماعی

نظرات شما

اخبار مرتبط

news
10اردیبهشت1403

معافیت از اظهار نامه تا سقف ۱۸ میلیارد تومان فروش

معافیت از اظهار نامه تا سقف ۱۸ میلیارد تومان فروش

news
19فروردین1403

تعرفه ژئوتکنیک - بهار ۱۴۰۳

تعرفه ژئوتکنیک - بهار ۱۴۰۳

news
16فروردین1403

در جلسه شورای شهر تصویب شد؛ افزایش ۳۵ درصدی نرخ بهای دفاتر خدمات الکترونیک شهر تهران

در جلسه شورای شهر تصویب شد؛ افزایش ۳۵ درصدی نرخ بهای دفاتر خدمات الکترونیک شهر تهران

news
28اسفند1402

بازار فولاد در سال ۱۴۰۳

بازار فولاد در سال ۱۴۰۳

news
21بهمن1402

تعطیل شدن سامانه کد رهگیری اجاره آژانس‌های املاک

تعطیل شدن سامانه کد رهگیری اجاره آژانس‌های املاک از شنبه 1401/11/21 طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، از روز 21 بهمن 1402 بخش قراردادهای اجاره سامانه ایران املاک از دسترس خارج و سامانه «خودنویس» جایگزین خواهد شد

news
14بهمن1402

مصوبه سرپرست کارگاه آذربایجان

به استناد مواد ۴، ۳۰، ۳۳ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب اسفندماه ۱۳۷۴ مجلس شورای اسلامی و به منظور ایجاد هماهنگی در اجرای ساختمان‌های مشمول قانون مذکور از تاریخ صدوراین ابلاغیه در سراسر کشور فعالیت کلیه سازندگان حقیقی و حقوقی تشخیص صلاحیت شده در اجرای ساختمان با رعایت صلاحیت‌ها و ظرفیت‌های مربوطه بشرح یکسری موارد می‌باشد. این مصوبه مربوط به استان آذربایجان می‌باشد.