نقل از رویداد۲۴:
فرشید پورحاجتگفت: اتفاقات سیاسی که طی یک ماه اخیر در دنیا رخ داد تاثیر آنی روی بازارهای ارز، طلا و بورس داشته که واکنشهای سریع نشان دادند. بازار بورس مقداری رشد کرد و بازارهای طلا و دلار روند نزولی به خود گرفتند. البته به نظر من کاهش نبوده بلکه حباب بازارها شروع به تخلیه کرده است.
وی افزود: معمولا تاثیر متغیرها بر بازار مسکن مقداری زمانبر است و همین ویژگی دیرپذیری این حوزه باعث شده تا تبعیت آن از شرایط اقتصاد، واقعیتر از دیگر بازارها باشد. ماه گذشته در بازارهای موازی مسکن کاهش قیمت داشتیم، ولی در حوزه مسکن چندان نمود نداشت. حتی افزایش قیمت در بعضی مناطق مشهود بود؛ زیرا بخش مسکن از ساخت و ساز و تاثیر و شرایط حاکم بر اقتصاد کشور در حوزه تولید مسکن تبعیت میکند.
دبیر کانون انبوه سازان با بیان اینکه آغاز روند تخلیه حباب بازارها اتفاق خوبی است گفت: اینکه بازارهای موازی مسکن حبابشان خالی شود انتظارات تورمی را در بخش مسکن کاهش میدهد و تاثیرش در آینده به شکل کاهش معاملات سفته بازانه بروز خواهد یافت. کسانی که نظم بازار مسکن را با رفتارهای سوداگرانه به هم میریزند در حال خروج از بازار هستند. در این شرایط میتوان امیدوار بود بازار مسکن از یک ثبات اقتصادی تبعیت کند که برای اقتصاد کشور مفید خواهد بود.
پورحاجت اظهار کرد: ثبات مسکن برای اقتصاد کشور فایده دارد؛ زیرا بخش ساخت و ساز میتواند برای افزایش تولید برنامه ریزی کند. مردم هم که طیف مصرفی هستند در این شرایط میتوانند با استفاده از نظام پس انداز، تسهیلات و حمایتهای دولت خانه دار شوند. اما نکته مهم این است که دولت و به طور خاص وزارت راه و شهرسازی به چه نحو میخواهد از این ثبات اقتصادی استفاده کند. میطلبد که وزارت راه و شهرسازی برنامه عملیاتی کاملا مشخص و اجرایی در کنار بخش خصوصی برای حوزه مسکن ارایه دهد و از شعارپردازی خودداری کند.
وی تاکید کرد: اگر مسئولان وزارت راه و شهرسازی صرفا بگویند قیمت مسکن پایین میآید ما در آینده نتایج مطلوبی را از این حوزه نخواهیم گرفت و فشار اقتصادی وحشتناکی که در حوزه مسکن رخ داده مجددا تکرار میشود. طی یک سال و نیم گذشته وزارت راه و شهرسازی در پروژه اقدام ملی مسکن اقدام خاصی انجام نداده، چرا که بخش خصوصی در کنارش نیست. مسکن مهر اگر به موفقیت نصفه و نیمهای رسید به این دلیل بود که دولت وقت به این نتیجه رسید که تولید مسکن را به اهل فن واگذار کند. هم اکنون وزیر راه و شهرسازی اعلام کند از ۴۰۰ هزار واحد اقدام ملی چه مقدار به بخش خصوصی واگذار شده، چه تعداد را ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، بنیاد مسکن و دیگر سازمانهای دولتی بر عهده گرفته اند و مساله مهمتر اینکه سازمانهای دولتی تا چه میزان موفقیت داشته اند.
دبیر کانون انبوه سازان مدعی شد: ما اعتقادمان این است که بخش خصوصی از طرح اقدام ملی مسکن استقبال نکرده است؛ زیرا مسئولان اساسا به بخش خصوصی اعتقاد ندارد.
پورحاجت با اشاره به کاهش ۱۴ درصدی ساخت و ساز در شهر تهران طی شش ماهه ابتدای امسال نسبت به نیمه اول سال گذشته گفت: ریسک سرمایه گذاری در حوزه تولید مسکن در تهران به شدت افزایش یافته و عدم بازگشت سرمایه برای تولیدکننده مسکن در استان تهران شرایط را سخت کرده است. سطح دسترسی قشر مصرفی به مسکن مناسب در تهران به شدت پایین آمده و سازندگان متوجه این هستند واحدی را که میسازد متقاضی ندارد؛ بنابراین از بازار خارج میشوند و در واقع ریسک خواب سرمایه را نمیپذیرند. در شهرستانها البته اوضاع مقداری متفاوت است و ساخت و ساز نسبت به ماههای گذشته مقداری بهتر شده است؛ زیرا شکاف بین توان خرید متقاضیان مصرفی با قیمتها چندان عمیق نیست.
خانه در تهران متری ۲۷.۱ میلیون تومان
بنابراین گزارش، مطابق اعلام بانک مرکزی متوسط قیمت مسکن شهر تهران در آبان ماه ۱۳۹۹ بالغ بر ۲۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در هر متر مربع بود که نسبت به ماه قبل ۱.۸ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۱۸ درصد رشد نشان میدهد. این کمترین میزان افزایش ماهیانه قیمت از اردیبهشت سال جاری تا کنون بوده است. معاملات نیز در هشتمین ماه از سال جاری به طور محسوسی کاهش یافت. در آبان ماه ۱۳۹۹ تعداد ۴۴۶۶ فقره معامله مسکن در شهر تهران به امضا رسید که در مقایسه با ماه قبل ۴۸ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱.۸ درصد افزایش پیدا کرد.
نظرات شما