کد خبر : 3354 تاریخ انتشار : 1399/7/23 3461
چالش ساختمان های نیمه کاره در پایتخت

محمد سالاری درخصوص مشکلات ساختمان های نیمه کاره و رها شده در سطح شهر تهران گفت : از مشکلاتی که تهران با آن روبروست، ناایمن بودن فضاهایی است که در سطح شهر رها شده است. از جمله ساختمان‌هایی که تخریب شده و به جای آن ساختمانی احداث نشده و یا اینکه ساختمان‌های در حال احداث که  نیمه کاره رها شده است.

وی افزود: شورای شهر و شهرداری تهران با مجموعه اختیاراتی که در رابطه با فضاهای شهری دارند، نمی‌توانند در این زمینه اقدام قابل توجهی انجام دهند  و چالش اصلی به قوانین این بخش مربوط است. املاک و فضاهای رها شده در شهر متعلق به مالکان دولتی و خصوصی هستند  که البته بخش عمده‌ای از مالکیت آن به بخش خصوصی تعلق دارد.

 رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران اضافه کرد: طبق قانون، مالک ساختمان اختیاراتی دارد که نمی‌توانیم آن را ملزم کنیم که حتما آنجا را بسازد. شهرداری در نهایت می‌تواند نسبت به ساماندهی و محصور کردن این فضاها اقدام کند .

دلیل افزایش گودهای ساختمانی / چاره اندیشی برای کاهش گودهای پرخطر

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به دستورالعمل معاونت شهرسازی برای اخذ پروانه ساخت وساز گفت: طبق مقررات معاونت معماری و شهرسازی افرادی که برای اخذ پروانه ساخت به شهرداری مراجعه می‌کردند برای اینکه مهلت پروانه آن‌ها تمام نشود ملزم بودند تا ملک را تخریب و عملیات گود برداری را انجام دهند. در صورت انجام این اقدامات، پروانه آن‌ها ابطال نمی‌شد و این مسأله باعث شد تا گودهای بلاتکلیف نیز به فضاهای رها شده در سطح شهر اضافه شود که مشکلاتی را برای ساختمان‌های همجوار و تردد شهروندان ایجاد شده است.

سالاری ادامه داد: از شهرداری درخواست کردیم، تخریب ساختمان و پر کردن گود تا سطح خیابان را ملاک شروع عملیات برای اخذ پروانه ساخت در نظر بگیرند که این موضوع هم‌اکنون پذیرفته شده و دیگر مشکل گودهای پرخطر در تهران را نخواهیم داشت.البته هنوز هم گودهایی در تهران هستند که تعیین تکلیف نشده اند و به عنوان یک چالش به حساب می آیند.

تصمیم گیری در خصوص دو مرحله شدن صدور پروانه ساختمان

وی در ادامه با اشاره به تغییر مقررات ملی ساختمان بیان کرد: با تغییراتی که در مبحث دوم مقررات ملی ساختمان اتفاق افتاده و اکنون در سطح دولت مطرح است، مشکل ساختمان‌ها رها شده نیز حل خواهد شد و موضوع دو مرحله‌ای شدن صدور پروانه اگر تأیید شود، مالک با ارائه نقشه معماری می‌تواند پروانه شهرداری را دریافت و عوارض را بپردازد و تا زمانی که سرمایه لازم برای ساخت ملک تأمین نشده، اقدام به تخریب ساختمان نکند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: طرح دو مرحله‌ای شدن صدور پروانه ساختمان، به زودی در دولت تصمیم‌گیری و ابلاغ خواهد شد.

مهندسان شهر

شبکه های اجتماعی

نظرات شما

اخبار مرتبط

news
2اردیبهشت1404

اقراریان عضو شورا

اقراریان، عضو شورای شهر تهران

news
12اردیبهشت1403

پارکینگ زیرسطحی محله جوادیه تا پاییز افتتاح می‌شود

در دویست و سی و دومین جلسه شورا مطرح شد پارکینگ زیرسطحی محله جوادیه تا پاییز افتتاح می‌شود

news
1اردیبهشت1403

مصوبه ی شورای شهر تهران در رابطه با سطح اشغال و تراکم ابطال شد

مصوبه ی شورای شهر تهران در رابطه با سطح اشغال و تراکم ابطال شد

news
30دی1402

مراسم افتتاحیه پل B۹ نخستین پل غیر هم سطح دور برگردان غرب به غرب بزرگراه ارتش

ر نود دومین پویش امید و افتخار؛ مراسم افتتاحیه پل B۹ نخستین پل غیر هم سطح دور برگردان غرب به غرب بزرگراه ارتش با حضور مهدی چمران رئیس و حجت الاسلام سیدمحمد آقامیری عضو شورای اسلامی شهر تهران، توانگر نماینده مجلس شورای اسلامی، علیرضا زاکانی شهردار و هادی حق بین معاون فنی و عمرانی، حسین نظری معاون خدمات شهری و محیط زیست و صداقتی مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهرداری تهران، مجتبی ذاکریان فرماندار شمیرانات، سید مهدی صباغ شهردار و معاونین و مدیران شهری منطقه یک، مدیران ادارات خدمات رسان و مسئولین نیروی انتظامی و پلیس راهور منطقه یک، جمعی از خانواده معظم شهدا، اصحاب رسانه و شهروندان و... برگزار شد.

news
25دی1402

آقامیری در چهل و هفتمین جلسه مشورتی و تخصصی محلات پایتخت خواستار شد؛ تبدیل رویکرد نشست های مشورتی به فضای کارگاهی

رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران گفت:رویکرد اصلی جلسات مشورتی و تخصصی محلات، ارتقا سطح پیگیری و نظارت در اجرای پروژه های عمران شهری است.

news
10دی1402

مظفر: «من شهردارم» می‌تواند به یک فرهنگ پایدار در بودجه‌ریزی شهری تبدیل شود

سامانه من شهردارم موفق شد آراء نظرات یک میلیون و ۳۵۲ هزار نفر را در بیش از دو میلیون و ۱۰۰ پروژه سال ۱۴۰۳ در سطح محلات ثبت کند.