کد خبر : 3339 تاریخ انتشار : 1399/7/23 3172
برای کشف قیمت عادلانه مسکن در بورس کالا برنامه داریم

وزیر راه و شهرسازی در این باره گفت: در تلاش هستیم که برای حل چالش‌های حوزه مسکن از ظرفیت‌های بازار سرمایه استفاده کنیم که در این حوزه ابزارهای مختلفی برای تامین مالی بخش مسکن از طریق بازار سرمایه، در مرحله بررسی هستند که ازجمله این ابزارها در بورس کالا می توان از اوراق سلف موازی استاندارد، انتشار اوراق خرید دین مصالح ساختمانی، صندوق‌های املاک و مستغلات و بازار تهاتری ملک و راه‌اندازی تابلوی مصالح، نام برد که استفاده از این ابزارها در حال بررسی است و در آینده‌ای نزدیک، به‌ویژه، اوراق سلف موازی استاندارد مسکن، عملیاتی خواهد شد.

به گفته اسلامی، با رونق معاملات املاک در بورس یک دامنه قیمتی مناسب برای املاک شکل می‌گیرد و کلیه امور در خصوص بررسی اصالت و مقبولیت ملک نیز حاصل می شود؛ این اتفاق باعث خروج از شرایط لجام گسیخته فعلی خواهد شد و مردم به زودی نتیجه ورود املاک به بورس را خواهند دید.

وی در خصوص طرح فروش متری مسکن در بورس کالا گفت: اوراق سلف موازی استاندارد مسکن دارای مزایا و کارکردهای متعددی است که ازجمله آن‌ها، امکان تامین مالی برای فعالان ساخت‌وساز و اطمینان از فروش، امکان خرید مسکن پیش از ساخت در یک بازار رسمی برای خانوارها، دسترسی به انجام معاملات از سراسر کشور، امکان سرمایه‌گذاری به‌صورت متری در مسکن و تضمین اجرای تعهدات سازندگان توسط شرکت بورس کالا بوده است که خرید مسکن پیش از ساخت در بازار رسمی و امکان خرید متراژهای متفاوت از واحدهای مسکونی، ریسک افزایش قیمت مسکن برای افرادی که توان خرید واحد مسکونی کامل را ندارند، پوشش خواهد داد.

وی افزود: انتشار این اوراق هم برای خریداران (خانوارها) و هم برای سازندگان مزایای متعددی به همراه دارد. ازجمله این مزایا برای سازندگان تامین مالی پروژه‌ها و همچنین اطمینان از فروش واحدهای در دست تولید آن‌هاست و به نظر می‌رسد جذابیت کافی برای ورود سازندگان به این بازار وجود دارد.

وی در پایان گفت: مهم آن است که برای اندازه‌گیری هر کاری یک خط‌کش و متری وجود داشته باشد که ورود املاک به بورس کالا می‌تواند به یک مبنای قیمتی مناسب و مورد استناد برای مردم تبدیل شود.

مهندسان شهر

شبکه های اجتماعی

نظرات شما

اخبار مرتبط

news
11شهریور1404

اصلاح ساختار طرح‌های توسعه و عمران شهری و منطقه‌ای/به‌روزرسانی ضوابط و مقررات ملی ساخت‌وساز

اصلاح ساختار طرح‌های توسعه و عمران شهری و منطقه‌ای/به‌روزرسانی ضوابط و مقررات ملی ساخت‌وساز

news
9شهریور1404

۳.۲ همت برای توسعه شهرهای جدید در هفته دولت سرمایه‌گذاری شد

۳.۲ همت برای توسعه شهرهای جدید در هفته دولت سرمایه‌گذاری شد

news
5شهریور1404

تسهیلگری‌های دولت برای رونق ساخت و ساز در کشور

تسهیلگری‌های دولت برای رونق ساخت و ساز در کشور

news
5شهریور1404

آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی فاز دوم طرح ۳۴ هکتاری مسکن ملی فرادنبه در استان چهارمحال و بختیاری

آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی فاز دوم طرح ۳۴ هکتاری مسکن ملی فرادنبه در استان چهارمحال و بختیاری

news
4شهریور1404

وزارت راه و شهرسازی پیشران اقتصاد ملی

وزارت راه و شهرسازی پیشران اقتصاد ملی

news
4شهریور1404

افتتاح پروژه های عمرانی راه و شهرسازی استان سمنان

افتتاح پروژه های عمرانی راه و شهرسازی استان سمنان با حضور وزیر کشور