کد خبر : 4079 تاریخ انتشار : 1399/9/16 2930
شرط ادامه آرامش و ثبات در بازار مسکن چیست؟

ایرج رهبر گفت: بخش زیاد بازار مسکن در دست دلالان است که قیمت‌ها را به صورت کاذب بالا بردند و متاسفانه هیچ کنترلی در این زمینه وجود ندارد.

وی افزود: در هفته های اخیر عواملی همچون کاهش نرخ ارز، مسائل سیاسی و زمزمه‌های مربوط به مالیات خانه های خالی باعث شد بازار مسکن مقداری افت کند و دلالان مقداری خودشان را جمع و جور کردند. در واقع از کاهش قیمت مسکن نگران شدند و عرضه را در بازار افزایش دادند.

نایب‌رییس انجمن انبوه‌سازان استان تهران، ادامه ثبات و آرامش در بازار مسکن را منوط به افزایش ساخت‌وساز دانست و گفت: تاثیرات سیاسی ممکن است در مقاطعی کوتاه به شکل روانی بر بازار مسکن تاثیر بگذارد اما پایدار نخواهد بود. مهمترین عامل ایجاد آرامش در بازار مسکن، افزایش تولید است. طبق قانون ساماندهی تولید و عرضه مسکن دولت موظف است برای افزایش ساخت‌وساز برنامه ریزی کند. زمین ارزان قیمت بدهد، سازندگان را از طریق تخفیفات مالیات و عوارض، ترغیب و تشویق کند و مصالح با قیمت مناسب در اختیار حوزه ساخت قرار دهد.

رهبر تاکید کرد: زمانی که محتکران ببینند دولت برای حوزه ساخت و ساز برنامه دارد به تدریج واحدهای خود را وارد بازار می کنند؛ چرا که لزومی برای احتکار نمی‌بینند و نگران کاهش قیمت می‌شوند. این مساله به ایجاد روند پایدار در بازار می‌انجامد و بخش مسکن را در مقابل تکانه‌های بیرونی، مقاوم می کند.

وی یکی دیگر از دلایل رکود معاملات مسکن را کاهش قدرت خریداران مصرفی دانست و گفت: مردم در واقع با پس‌انداز نمی‌توانند خانه مورد نیاز خود را خریداری کنند. از طرف دیگر بازار در حالت انتظار قرار دارد و متقاضیان در انتظار کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند.

رهبر با انتقاد از بورس املاک و مستغلات گفت: راه‌اندازی بورس املاک به معنای تایید رسمی دلالی و سفته بازی در بازار ملک است. وقتی دولت چنین نگرشی دارد نباید از بخش خصوصی انتظار داشت که در حوزه خرید و فروش سوداگرانه مسکن ورود نکند.

این کارشناس بازار مسکن با اشاره به افزایش قیمت فولاد و مصالح ساختمانی یادآور شد: قیمت هر کیلو میلگرد از حدود ۴۰۰۰ تومان در اواخر سال گذشته به بیش از ۱۴ هزار تومان رسیده است. سرنخ این مساله به صادرات و عرضه مصالح در بورس می‌رسد. به هر حال پس از جهش نرخ ارز، تولیدکنندگان فولاد ترجیح می‌دهند کالاهای خود را صادر کنند. در واقع به ریال هزینه می‌کنند و به دلار می‌فروشند. در این شرایط سازندگان مسکن مرتبا شاهد افزایش قیمت‌ها هستند که به شکل افزایش قیمت مسکن بروز پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: تولیدکنندگان مصالح ساختمانی ابتدا باید نیاز بازار داخلی را تامین و سپس مازاد تولید را صادر کنند. دولت باید بر این فرآیند نظارت داشته باشد. اگر مصالح با نرخ مناسب به دست سازندگان برسد، قیمت تمام شده مسکن نیز کاهش می‌یابد و متقاضیان می‌توانند خرید مناسبی داشته باشند.

خانه در تهران متری ۲۷.۱ میلیون تومان

بنابراین گزارش، مطابق اعلام بانک مرکزی متوسط قیمت مسکن شهر تهران در آبان ماه ۱۳۹۹ بالغ بر ۲۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در هر متر مربع بود که نسبت به ماه قبل ۱.۸ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۱۸ درصد رشد نشان می دهد. این کمترین میزان افزایش ماهیانه قیمت از اردیبهشت سال جاری تا کنون بوده است.

معاملات نیز در هشتمین ماه از سال جاری به طور محسوسی کاهش یافت. در آبان ماه ۱۳۹۹ تعداد ۴۴۶۶ فقره معامله مسکن در شهر تهران به امضا رسید که در مقایسه با ماه قبل ۴۸ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱.۸ درصد افزایش پیدا کرد.

مهندسان شهر

شبکه های اجتماعی

نظرات شما

اخبار مرتبط

news
14مرداد1404

رکود در بازار مسکن پایتخت طی یک سال گذشته

رکود در بازار مسکن پایتخت طی یک سال گذشته

news
13مرداد1404

رکود عمیق و رشد قیمت مسکن در نخستین سال دولت چهاردهم

سال نخست فعالیت دولت چهاردهم در میان حوادث و تحولات متعدد سپری شد و رونق نسبی بازار مسکن نیز از بین رفت.

news
13مرداد1404

مسکن مهر در شهرهای جدید

برگزاری جلسه تعیین تکلیف پروژه های باقیمانده مسکن مهر در شهرهای جدید

news
12مرداد1404

آغاز اجرای شبکه‌های گاز و برق در پروژه‌های مسکن ملی پردیس

آغاز اجرای شبکه‌های گاز و برق در پروژه‌های مسکن ملی پردیس

news
11مرداد1404

شتاب ساخت و ساز و تخصیص زمین

شتاب ساخت و ساز و تخصیص زمین در طرح های مسکن و جوانی جمعیت

news
9مرداد1404

تسهیلات ۲۳ درصدی برای نوسازی بافت‌های فرسوده/ بازآفرینی نیازمند حمایت جدی‌تر است

تسهیلات ۲۳ درصدی برای نوسازی بافت‌های فرسوده/ بازآفرینی نیازمند حمایت جدی‌تر است