کد خبر : 3525 تاریخ انتشار : 1399/8/7 2944
رشد40درصدی تسهیلات بخش مسکن

نقل از بازار به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی:

بررسی‌ها نشان می‌دهد در نیمه نخست سال جاری، حدود ۳۹.۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش مسکن و ساختمان پرداخت شده است که حدود ۶ درصد از کل تسهیلات ۶۹۶.۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات داده شده را شامل می شود. بانک مرکزی گزارش تسهیلات دهی بانک های کشور تا پایان شهریور ماه سال جاری به ۵ صنعت اصلی منتشر کرد. آمارها نشان می‌دهد بخش خدمات با سهم ۳۵ درصدی از کل تسهیلات داده شده بیشترین و بخش مسکن با سهم ۶ درصدی کمترین سهم را از کل تسهیلات داده شده به خود اختصاص داده اند.

مقایسه تسهیلات داده شده در بخش مسکن و ساختمان در ۶ ماه نخست سال جاری به نسبت مدت مشابه سال گذشته نیز نشان می دهد، اگرچه تسهیلات دهی بانک ها به این صنعت رشد ۳۹ درصدی را ثبت کرده، اما در مقایسه با رشد تسهیلات دهی به سایر بخش های اقتصادی کمترین رشد را داشته است.

براساس آمار منتشر شده در نیمه نخست سال گذشته ۲۸.۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش مسکن داده شده بود که این رقم با رشد ۳۹ درصدی به حدود ۳۹.۴ هزار میلیارد تومان در نیمه نخست سال جاری رسیده است. بررسی ها نشان می دهد مجموع تسهیلات داده شده در ۶ ماه نخست سال جاری به نسبت مدت مشابه سال گذشته رشد ۸۲ درصدی را تجربه کرده است. در واقع از رقم ۳۸۲.۲ هزار میلیارد تومان در تا پایان شهریور ۹۸ به رقم ۶۹۶.۷ هزار میلیارد تومان تا پایان شهریور سال جاری رسیده است. مقایسه این دو بازه زمانی نشان می دهد که تسهیلات دهی در بخش بازرگانی بیشترین رشد را داشته است. میزان تسهیلات دهی به صنعت بازرگانی در نیمه نخست سال گذشته ۶۸.۹ هزار میلیارد تومان بوده که با رشد ۱۰۵ درصدی به رقم ۱۴۱.۳ هزار میلیارد تومان در سال جاری رسیده است. پس از آن تسهیلات دهی به بخش خدمات در بازه مذکور رشد ۸۲ درصدی و تسهیلات دهی به بخش صنعت و معدن رشد ۸۰ درصدی را ثبت کرده اند. رشد تسهیلات دهی به بخش کشاورزی نیز در بازه مذکور حدود ۵۸ درصد بوده است. در نتیجه رشد ۳۹ درصدی تسهیلات دهی به بخش مسکن در رتبه آخر قرار دارد.

از سوی دیگر گزارش بانک مرکزی اهداف تسهیلات دهی به هر بخش را نیز نشان می دهد. این اهداف ۶ گانه شامل: ایجاد، تامین سرمایه در گردش، تعمیر، توسعه، خرید کالای شخصی و خرید مسکن است. براساس گزارش بانک مرکزی در نیمه نخست سال جاری، در بخش مسکن و ساختمان ۳۰ درصد از تسهیلات ۳۹ هزار میلیارد تومانی به خرید مسکن تعلق داشته است. به عبارت دیگر تا پایان شهریور ماه سال جاری حدود ۱۱.۸ هزار میلیارد تومان از تسهیلات داده شده در بخش مسکن و ساختمان به هدف خرید مسکن پرداخت شده است. پس از آن هدف تعمیر با سهم ۲۶ درصدی قرار دارد. آمارها نشان می دهد حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان از تسهیلات داده شده در بخش مسکن با هدف تعمیر بوده است. هدف تامین سرمایه در گردش نیز سهم ۹.۷ درصدی از کل تسهیلات ۶ ماهه داده شده به این بخش را شامل شده است.

مهندسان شهر

شبکه های اجتماعی

نظرات شما

اخبار مرتبط

news
14مرداد1404

رکود در بازار مسکن پایتخت طی یک سال گذشته

رکود در بازار مسکن پایتخت طی یک سال گذشته

news
13مرداد1404

رکود عمیق و رشد قیمت مسکن در نخستین سال دولت چهاردهم

سال نخست فعالیت دولت چهاردهم در میان حوادث و تحولات متعدد سپری شد و رونق نسبی بازار مسکن نیز از بین رفت.

news
13مرداد1404

مسکن مهر در شهرهای جدید

برگزاری جلسه تعیین تکلیف پروژه های باقیمانده مسکن مهر در شهرهای جدید

news
12مرداد1404

آغاز اجرای شبکه‌های گاز و برق در پروژه‌های مسکن ملی پردیس

آغاز اجرای شبکه‌های گاز و برق در پروژه‌های مسکن ملی پردیس

news
11مرداد1404

شتاب ساخت و ساز و تخصیص زمین

شتاب ساخت و ساز و تخصیص زمین در طرح های مسکن و جوانی جمعیت

news
9مرداد1404

تسهیلات ۲۳ درصدی برای نوسازی بافت‌های فرسوده/ بازآفرینی نیازمند حمایت جدی‌تر است

تسهیلات ۲۳ درصدی برای نوسازی بافت‌های فرسوده/ بازآفرینی نیازمند حمایت جدی‌تر است