کد خبر : 3699 تاریخ انتشار : 1399/8/20 3184
قیمت مسکن در تهران  19 آبان 99 + جدول

بازار معاملات مسکن هم‌اکنون از دو زاویه مهم به مکانی نامناسب برای خرید آپارتمان از سوی خانه‌اولی‌ها تبدیل شده است. اگر چه این دو مشکل دست‌کم از دو سال گذشته در بازار مسکن پیش روی این گروه مهم از متقاضیان مصرفی مسکن قرار داشت اما هم‌اکنون این مساله شدت گرفته است به‌گونه‌ای‌که بازار فعلی را می‌توان بازاری خالی از خانه‌اولی‌ها توصیف کرد. جهش قیمت مسکن و همچنین کمیاب شدن فایل مناسب برای خرید، دو معضل خانه‌اولی‌ها و حتی سایر متقاضیان خرید مسکن در بازار فعلی است که هم‌اکنون نسبت به ماه‌ها و دست‌کم دو سال گذشته تشدید شده است.

تحقیقات میدانی نشان می‌دهد در حالی‌که بخشی از معاملات خرید واحدهای مسکونی نوساز یا کم‌سن و سال در سال‌های گذشته از سوی خانه‌اولی‌ها انجام می‌شد، هم‌اکنون عملا این گروه از واحدهای مسکونی به اجبار از دایره انتخاب این متقاضیان خارج شده و حتی در عمده موارد این متقاضیان توان مالی کافی برای خرید واحدهای مسکونی قدیمی‌ساز نیز ندارند.

با این حال کماکان در بازار مسکن واحدهای مسکونی که با سطح قیمتی پایین‌تر از میانگین قیمت مسکن پایتخت به بازار عرضه شده‌اند از سوی واسطه‌ها به‌عنوان گزینه‌های پیش‌روی خانه‌اولی‌ها برای خرید معرفی می‌شوند. این واحدهای مسکونی معمولا سن بنایی بالاتر از ۱۵ سال دارند و در عمده موارد عمر بنای آنها به ۳۰ سال نیز می‌رسد.

توصیه واسطه‌های بازار مسکن به خانه‌اولی‌های کم‌پولی که هنوز در بازار حضور دارند در عمده موارد آن است که چون این متقاضیان در شرایط نبود وام موثر و افت قدرت خرید قادر به خرید واحدهای مسکونی نوساز نیستند این واحدهای قدیمی‌ساز که متوسط قیمت هر مترمربع از آنها از میانگین قیمت هرمترمربع مسکن در شهر تهران کمتر است را به‌عنوان گزینه‌های جدی برای خرید مورد بررسی قرار دهند و پس از بازسازی آنها دست‌کم برای یک بازه زمانی چندساله در این واحدها ساکن شوند.

مهندسان شهر

شبکه های اجتماعی

نظرات شما

اخبار مرتبط

news
22مهر1404

ادعای معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی : کیفیت ساخت مسکن ملی فراتر از مسکن های عادی

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در بازدید از پروژه های حمایتی مسکن در اسلامشهر گفت: کیفیت کار در اجرای پروژه‌های نهضت ملی استان تهران مطلوب و حتی بالاتر از بسیاری از پروژه‌های عادی و شخصی ساز است.

news
22مهر1404

کمیسیون ماده ۵ و طرح پرونده مربوط به شهرهای شهریار، دماوند و رودهن

معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان تهران از برگزاری بیستمین جلسه کمیته کار کمیسیون ماده ۵ و طرح پرونده مربوط به شهرهای شهریار، دماوند و رودهن خبر داد.

news
22مهر1404

انتخابات هیات مدیره و بازرسان سازمان نظام کاردانی برای ششمین دوره

ضا خالقی، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران، با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای تقویت ساختارهای حرفه‌ای در حوزه ساختمان‌سازی، از برگزاری ششمین دوره انتخابات اعضای هیأت مدیره و بازرس (بازرسان) سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران خبر داد.

news
1مهر1404

بازدید معاون وزیر راه و شهرسازی از پروژه‌های عمرانی فازهای ۸ و ۱۱ شهر جدید پردیس

بازدید معاون وزیر راه و شهرسازی از پروژه‌های عمرانی فازهای ۸ و ۱۱ شهر جدید پردیس

news
1مهر1404

تأمین به‌موقع زیر ساخت‌ها و تسریع در اتمام پروژه‌های نهضت ملی مسکن ابهر

تأمین به‌موقع زیر ساخت‌ها و تسریع در اتمام پروژه‌های نهضت ملی مسکن ابهر

news
1مهر1404

۵ گزاره راهبردی تامین مسکن کم‌درآمدها

۵ گزاره راهبردی تامین مسکن کم‌درآمدها